nieuws

Van Lanschot richt zich met KroonWonen vooral op gemak

Archief

Van Lanschot Bankiers heeft een nieuw hypotheekconcept op de markt gebracht, waarbij het gemak voor de klant de grootste rol speelt. Onder de naam KroonWonen biedt de bankier een dienstenpakket dat naast een hypotheek bestaat uit onder meer verzekeringen, een pensioenvoorziening en beleggingsadvies.

Voor KroonWonen komen huizenkopers in aanmerking die beschikken over een inkomen of een belegbaar vermogen van minimaal e 100.000. Naast een hypotheek bestaat KroonWonen uit inboedel-, opstal-, rechtsbijstand-, overlijdensrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, een pensioenvoorziening, een kunstverzekering van Ars Mundi en beleggingsadvies door een specialist van Van Lanschot. Verder kan de klant een Kroonrekening openen, die creditcards, kredietfaciliteiten, een doorlopende reisverzekering en Van Lanschot Personal Care biedt.
“Wij willen hiermee een maatwerkproduct leveren aan de klant. Het is niet nieuw dat je bij een hypotheek ook verzekeringen kunt sluiten, maar wij bieden een integrale totaaloplossing die is afgestemd op de financiële situatie van de klant”, zegt woordvoerder Jeroen Stein. “Wij willen ons niet zozeer profileren als prijsvechter, maar richten ons meer op convenience, gemak voor de klant.”
Er zijn veertig KroonWonen-specialisten opgeleid die exclusief volgens het concept gaan adviseren. Voor elk kantoor moet een specialist beschikbaar zijn. Van Lanschot heeft in ons land 33 bank- en acht assurantiekantoren. Via een ‘scenarioanalyse’ komt het advies voor de klant tot stand, onderverdeeld in adviezen over de financiering, de aflossings-, rente- en eventueel beleggingsvorm, de inkomensplanning en een risico-inventarisatie voor de benodigde verzekeringen.
De diverse onderdelen van KroonWonen zijn optioneel. Verder zijn er voor de verzekeringsproducten geen speciale regelingen getroffen met verzekeraars. “Mogelijk gaan wij dat later wel doen, als daar behoefte aan blijkt te bestaan”, aldus Stein.

Reageer op dit artikel