nieuws

Van Lanschot

Archief

Van Lanschot

Friesland Bank heeft zijn belang in Van Lanschot Bankiers de afgelopen tijd uitgebreid van ruim 20% tot 25%, zo meldt Het Financieele Dagblad. Andere grootaandeelhouders zijn NIB Capital (ABP en PGGM) met 16% en Delta Lloyd met 14%.
UZ Groep UZ Groep, waartoe onder meer de uitvaartverzekeraars Nivo en Uzet
behoren, heeft een samenwerkingsverband gesloten met Uitvaartverzorging Kramer, zo meldt het vakblad Uitvaart. Kramer verzorgt jaarlijks vijfhonderd uitvaarten in Arnhem, Nijmegen, Velp en Westervoort.
SFB VerzuimPlan
SFB Verzekeringen, onderdeel van de SFB Groep, gaat begin volgend jaar voor het VerzuimPlan samenwerken met arbodienst ArboDuo en reïntegratiebedrijf Keerpunt. Via de gratis dienstverlening van het VerzuimLoket krijgt de verzekerde ondernemer steun van de twee genoemde diensten.
Ziekenfonds-resultaten
De ziekenfondsen hebben over 2002 gezamenlijk een negatief budgetresultaat geleden van e 206 mln. “Dit komt doordat de budgetten voor beheerskosten lager zijn dan de werkelijke kosten”, stelt het CVZ (College voor Zorgverzekeringen) vast. “De tekorten moeten worden aangevuld via de nominale premie en via liquiditeits- en vermogensbeheer.”
Medinova
Medinova, een keten van vijf privéklinieken, doet de onrendabele klinieken Lairessestraat in Amsterdam en Berg en Bosch in Bilthoven van de hand. Achmea, die een contract heeft met Medinova ten behoeve van verzekerden, heeft een minderheidsbelang in de keten. Ook Fortis en Rabobank hebben een minderheidsbelang. Voorts heeft Agis ten behoeve van de verzekerden een contract met Medinova.
Huis & Hypotheek
Franchiseketen Huis & Hypotheek heeft in Alkmaar één en in Dordrecht twee nieuwe vestigingen geopend. De kantoren in Dordrecht zijn tevens aangesloten bij makelaarsketen OZP. De keten telt nu 62 vestigingen.
ITDS
IT-bedrijf ITDS heeft het managementinformatiesysteem BMS ontwikkeld, dat speciaal is bedoeld voor de financiële dienstverlening. ITDS zegt binnen een maand, op basis van de beschikbare gegevens, rapportages op te kunnen leveren over portefeuillestand en commerciële ontwikkeling.
ING China
Pacific Antai Life Insurance Company in Shanghai, de joint venture van China Pacific Insurance Company en de plaatselijke ING-vestiging, heeft toestemming gekregen van de Chinese autoriteiten om zijn activiteiten uit te breiden. In Guangzhou in het zuiden van China wordt een tweede kantoor (200 medewerkers) voor de verkoop van levensverzekeringen geopend.
Diamant
Systeemhuis ACT (ING) heeft het pakket Diamant uitgebreid met een nieuwe functie. Gebruikers kunnen nu dagelijks automatisch updates van de software ophalen via internet. De functie wordt ook toegepast bij de Diamant Hypotheek Software. Grote releases verschijnen vanwege de omvang nog steeds periodiek op cd.
GMAC Hypotheek
GMAC heeft de verhuisregeling van haar hypotheek aangepast. De consument kan voortaan bij verkoop van de woning de lening boetevrij aflossen of meenemen naar de nieuw aangekochte woning. Deze regeling geldt voor nieuwe klanten.
DAS-arbeidszaken
Bij DAS Rechtsbijstand is het aantal arbeidsrechtszaken in de afgelopen twee jaar verdubbeld tot 20.000 per jaar. Bovendien bellen maandelijks zo’n 3.000 verontruste werknemers. Vorig jaar ging het vooral om mensen uit de IT-branche, op dit moment gaat het vooral om de uitzend- en detacheringsbranche, de horeca, en het midden- en kleinbedrijf.
Aegon ZakenNet
Aegon Schade Bedrijven geeft het intermediair tot 1 december een waardecheque van e 25 voor elk pakket dat wordt gesloten via de digitale offerteapplicatie ZakenNet. De cheques kunnen tot 10 december worden ingewisseld voor een kerstpakket of computerapparatuur bij de winkelketen Dixons. Via het ZakenNet kunnen het Gezond Werkplan, het Auto-maatpakket en het Zakenpakket worden gesloten.
Aandelen AXA
AXA biedt wereldwijd 90.000 werknemers in 31 landen de mogelijkheid aandelen van het eigen concern te kopen tegen 80% van de referentieprijs. Eén aandeel moet e 12,57 kosten. AXA geeft maximaal 65 miljoen aandelen uit.
Chubb
Chubb Insurance Company heeft een Nederlandse website geïntroduceerd: www.chubb.com/nl. De site omvat vijf secties: Over Chubb, Verzekeringen voor bedrijven, Multinationale oplossingen, Contact en Sitemap. De website zal op basis van response van bezoekers verder ingevuld worden.

Reageer op dit artikel