nieuws

Van Laanen weg als directeur bij NCP

Archief

Han van Laanen (54), sinds 1997 directeur van het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP), heeft zijn functie per direct neergelegd. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Johan Turk (59).

Het vertrek van Van Laanen moet binnen het NCP ruimte maken voor consensus over de te volgen koers. De verschillende partijen, vertegenwoordigd in de Raad Brandbeveiliging en de Raad Criminaliteitspreventie, concentreren zich nog onvoldoende op het gezamenlijk belang. “Er zijn de afgelopen jaren heel veel discussies geweest”, aldus woordvoerster Tanja Korevaar van het NCP. “Die worden vaak aan zijn persoon gehangen.”
Van Laanen vindt dat zijn taak erop zit: “Het NCP heeft fase één nu achter de rug; de positie is bepaald en de organisatie staat. Nu moet gezamenlijk worden gekeken naar de voordelen die zijn te behalen. Daar ben ik minder goed in. Het avontuurlijke is er voor mij nu af”. Van Laanen heeft nog geen nieuwe baan; hij wacht op een interim-opdracht.
De bestuursraad van het NCP zoekt nog een nieuwe directeur. Johan Turk is benoemd als interim-directeur. Turk heeft zijn werkzaamheden als directeur externe zaken bij Vebon, de brancheorganisatie voor beveiligingsbedrijven, gestaakt.
Van Laanen: NCP-directeur af.

Reageer op dit artikel