nieuws

Van Hemsbergen weg bij De Goudse

Archief

Herman van Hemsbergen (44) heeft per direct zijn werkzaamheden in de raad van bestuur van De Goudse neergelegd. “Persoonlijke overwegingen liggen aan zijn besluit ten grondslag”, aldus De Goudse. Van Hemsbergen vertrekt officieel eind dit jaar.

Eerder dit jaar vertrokken bestuursvoorzitter Cees Bol en vice-voorzitter Herman Touw wegens pensionering. Franswillem Briët, afkomstig van staalconcern Corus, werd de nieuwe topman.
Van Hemsbergen heeft een lange staat van dienst in de verzekeringsbranche. Als achttienjarige werd hij schadecorrespondent bij Ennia (nu Aegon). Sinds 1984 werkt hij bij De Goudse, waarvan de laatste zes jaar in de raad van bestuur.
Aris Neven, directielid van De Goudse, laat weten dat het bedrijf het jammer vindt dat Van Hemsbergen vertrekt. “Hij is het boegbeeld van De Goudse, die het bedrijf in de vaart der volkeren omhoog gestuwd heeft.”
Het vertrek Van Hemsbergen heeft de vakbonden verrast. Van Hemsbergen voerde de onderhandelingen over de toekomst van de loondienstorganisatie van De Goudse. “Een harde onderhandelaar, maar wel altijd met oog voor het menselijk detail. Wij vinden het erg jammer dat hij vertrekt, zeker gezien het stadium waarin de onderhandelingen zich bevinden. Die onderhandelingen verlopen overigens uiterst moeizaam. De verwachting is dat Erno Kleijnenberg de onderhandelingen overneemt”, aldus vakbondsbestuurder Dennis Cohen van De Unie. Aris Neven doet nog geen uitspraak over wie de rol van Van Hemsbergen overneemt aan de onderhandelingstafel.
Herman van Hemsbergen.

Reageer op dit artikel