nieuws

Van Eijck wil verplicht diploma voor financiële dienstverleners

Archief

Hypotheekadviseur Hans Ridder heeft vorige week uit handen van demissionair staatssecretaris Van Eijck (Financiën) het zesduizendste certificaat van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH) ontvangen. Van Eijck pleitte bij die gelegenheid voor een verplicht basisdiploma voor financiële dienstverleners.

SEH-voorzitter Wim van Wingerden hield, mede ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de SEH, een speech. Hij trok van leer tegen de reclames van aanbieders die de consument bewegen hun hypotheek over te sluiten. “Ik weet niet hoe u deze spots ervaart, maar voor mij krijgen ze een stijgende irritatiegraad. Ik erger me vooral aan het gemak waarmee een onverantwoorde sfeer van consumeren wordt opgeroepen. Het is niet erg verstandig nog tien, twintig jaar te betalen voor vakantiereisjes die allang zijn vergeten en auto’s die allang zijn versleten.”
Basisdiploma
Van Eijck gaf vervolgens een toelichting op het Platform Financiële Dienstverlening, waarbij hij pleitte voor het verplicht stellen van een basisdiploma voor financiële dienstverleners. “Ik kan me goed voorstellen dat voor financiële dienstverleners een basisdiploma verplicht wordt gesteld waarin elementaire kennis over de verschillende sectoren van de financiële markt wordt geregeld. Voor het opstellen van dit basisdiploma zal de betrokkenheid van alle sectorale brancheverenigingen van groot belang zijn.”
Hans de Ridder (links) ontvangt het SEH-certificaat uit handen van Steven van Eijck.

Reageer op dit artikel