nieuws

‘Van Eijck (Financiën) keert terug in kabinet met CDA’

Archief

Demissionair LPF-staatssecretaris Steven van Eijck (Financiën) blijft op deze post als het CDA deel gaat uitmaken van het nieuwe kabinet.

Dit zei voormalig CDA-voorzitter Marnix van Rij, fiscalist bij accountancy- en belastingadviesgroep Ernst & Young, op het jaarlijkse congres van de organisatie voor financiële planners PFP in Noordwijk.
Van Rij deed zijn uitspraak tijdens een lezing over de toekomst van het fiscale regime onder de titel ‘Hereijcking van de levensloop’. Volgens hem is een terugkeer van Van Eijck op zijn huidige post mogelijk, omdat de voormalige hoogleraar geen lid is van de LPF en qua politieke opvattingen dichter bij het CDA staat.
Van Rij voorspelde verder dat een kabinet van CDA-PvdA de fiscale regels voor het prépensioen zal verminderen, ten gunste van een grotere arbeidsparticipatie. Ook zullen AOW’ers tot zeventig jaar voortaan een AOW-heffing moeten gaan betalen, met uitzondering van de groep die binnen de eerste inkomensschijf van ons fiscale stelsel valt.

Reageer op dit artikel