nieuws

Van Dijk aan het roer bij ziektekostbedrijf Amersfoortse

Archief

De Amersfoortse wil het ziektekostenbedrijf steviger op de kaart gaan zetten en de 34-jarige Ivo van Dijk moet die kar gaan trekken. Hij is onlangs adjunct-directeur zorgverzekeringen geworden, een nieuwe functie die is ingesteld om Frank Romijn, directeur Inkomensverzekeringen, te ontlasten. Van Dijk is afkomstig van ONVZ, waar hij sectormanager Zorg en Verzekeringsbeleid was en sectormanager Polisbehandeling en Registratie en Archief (een afdeling die voorbereidend werk doet voor de schade- en acceptatieafdelingen). Hij hield zich onder meer bezig met productontwikkeling.

Op papier lijkt het of hij een fikse carrièresprong heeft gemaakt, maar gemeten in medewerkers valt wel mee, legt hij uit. “Ik had daar zo’n zeventig mensen onder me. Dat zijn er ongeveer even veel als bij het gehele ziektekostenbedrijf van De Amersfoortse.
Van Dijk startte zijn carrière – na een voltooide studie bedrijfseconomie – op z’n 24e bij ING Bank. Daarna werkte hij vier jaar bij Zilveren Kruis, onder meer als zorginkoper en accountmanager collectiviteiten, en vijf jaar bij ONVZ.
Van Dijk is ook voorzitter van het Center of Excellence, een overlegorgaan voor de ziektekostenbedrijven binnen ASR (waar de Amersfoortse deel van uitmaakt). Vanuit deze functie verwacht hij dat de bedrijven zich volgend jaar gaan voorbereiden op een nieuw zorgverzekeringsstelsel. “In tegenstelling tot bij de vorige plannen is er nu een groot politiek draagvlak voor een ander stelsel. Ik denk echter niet dat het, zoals de bedoeling is, al in 2005 zal worden geïntroduceerd.” In de aanloop naar het nieuwe stelsel wil De Amersfoortse dus meer aan de weg timmeren. “We willen de producten vooral meer onder de aandacht van het intermediair brengen. Ook komen er nieuwe producten. Dit najaar lanceren we een nieuw individueel product. Daar heb ik dus nog niet aan meegewerkt.”

Reageer op dit artikel