nieuws

Van den Eijkel introduceert ‘Band tegen Geweld’

Archief

Joep van den Eijkel, Dutch Insurance Group, heeft samen met Ingmar Loman het initiatief genomen voor het produceren van een rode polsband met de opdruk ‘Band tegen Geweld’.

Van den Eijkel kwam tot dit privé-initiatief na de moord op filmmaker Theo van Gogh. “Ik wilde deze keer niet weer overgaan tot de orde van de dag, net alsof er niets is gebeurd. Ik wilde mijn ongenoegen tot uiting brengen op een manier die bij mij past en die anderen de kans geeft om zwijgend zijn afschuw tot uiting te brengen. Ik heb daarom 100.000 rode polsbandjes laten maken”, aldus Van den Eijkel.
Het polsbandje is uitgereikt aan de achthonderd deelnemers van het DIN-congres Verzekerde Topprestaties. Daarnaast namen Reaal Verzekeringen en Arag ieder respectievelijk 22.000 en 12.500 bandjes af. Het is nog onbekend wat Reaal met de polsbandjes gaat doen. Arag heeft de bandjes afgelopen zondag in Tilburg uitgedeeld aan de ruim 10.000 supporters en de spelers van Willem II en Heerenveen.
Tijdens het congres hebben veertig assurantiekantoren tussen de 250 en duizend bandjes besteld. De bandjes zijn ook voor het grote publiek beschikbaar bij onder meer de speelgoedketen Toys ‘R Us en de muziekwinkelketen Musicstore. Waarschijnlijk komen de Bruna-winkels en spijkerbroekenwinkels Levi’s daar nog bij.
Volgens Van den Eijkel loopt het storm. “Inmiddels stomen we op naar de 250.000 bandjes; we beslissen binnenkort of we er 500.000 van maken.” Verder voert Van den Eijkel gesprekken met Jaap Blokker van de Blokker-winkels. Onder dit concern valt ook de speelgoedketen Bart Smit.
Marc van Erven (Arag, midden) heeft de polsbandjes uitgedeeld aan trainer Robert Maaskant (Willem II, links) en Jan Vullings (Willem II). (Foto: Guus Baks.)

Reageer op dit artikel