nieuws

Van bemiddelaar naar dienstverlener

Archief

In Veghel heeft Martien van der Steen een nieuw adviesbureau opgestart. Van assurantiebemiddelaar is hij veranderd in dienstverlener.

Tegen betaling van een uurprijs of door het sluiten van een abonnement kunnen particulieren en bedrijven bij Adviesbureau Van der Steen de nodige diensten afnemen. Als voornaamste diensten noemt hij schaderegeling, juridische geschillen en hulp bij fiscale zaken of sociale verzekeringskwesties.
Van der Steen (44) gaf tot vorig jaar leiding aan Assurantiekantoor Van Schaijk-Van der Steen. De portefeuille werd toen verkocht aan Rabobank Veghel-Erp. “De ontwikkelingen in verzekeringsland, en die bij Interpolis in het bijzonder, hebben ons doen besluiten het bedrijf te verkopen”, zo zegt Van der Steen. Volgens hem leiden verdergaande automatisering en een andere wijze van communiceren van verzekeraar naar klant tot een andere positie van de tussenpersoon.
“Nu worden de polisadministratie, de premie-inning en het regelen van schadevoorvallen totaal uit handen genomen. Hierdoor blijft alleen nog het sluiten van polissen over, puur en alleen verkoop. De afstand naar de klant wordt naar mijn mening te groot. Wat is mijn toegevoegde waarde dan nog?”

Reageer op dit artikel