nieuws

Univé snijdt nu ook in directie

Archief

Univé halveert per 1 juli het aantal directiefuncties tot vier. Eerder verdwenen al tweehonderd arbeidsplaatsen bij de Zwolse verzekeraar.

Het nieuwe directiekwartet bestaat uit bekende namen: Edwin Velzel (algemeen), Jan Hennekam (zorg), Jan Dijkstra (schade) en Martin Visser (marketing en verkoop). Vervallen zijn de functies directeur Strategie (Jan Vlasblom), directeur ICT (Jan Kuiper), directeur Business Development, directeur Financieel Economische Zaken en manager P&O. Vlasblom en Kuiper zullen nog wel een rol vervullen bij de inrichting en overgang naar de nieuwe organisatie; de andere functies werden al door de zittende directeur waargenomen.
Het snijden in de directie staat in het teken van de nieuwe doelstellingen van Univé: ‘Zorg stabiel en Schade prijsleider’. “Univé wil als coöperatieve verzekeraar zich blijvend focussen op concurrerende prijzen en kostenbeheersing”, zo heet het. Om die doelstellingen te bereiken, zijn volgens de maatschappij forse bezuinigingen nodig. Eerder werden al tweehonderd arbeidsplaatsen geschrapt. Bij Univé werken nu nog 3.100 mensen, waarvan 1.300 voor de lokale (brand)onderlingen.
Vanwege de verhoogde aandacht voor kosten is Delio Bearzatto voor één tot anderhalf jaar aangesteld als financieel directeur. Hij was eerder financieel directeur bij Zwolsche Algemeene en Aegon en zat tussen 1997 en 2000 in de raad van bestuur van Amicon. Daarna werd hij bestuurder van reisorganisatie Travelunie.
Delio Bearzatto: financiële interim bij Univé.

Reageer op dit artikel