nieuws

Univé-onderlinge onder toezicht

Archief

De onderlinge verzekeringsmaatschappij Univé Leksprong, voortgekomen uit een fusie van de onderlingen De Samenwerking en Leerbroek, is onder toezicht gesteld van De Nederlandsche Bank (DNB).

De vrijstellingsverklaring van de in Leerbroek gevestigde brandwaarborgmaatschappij (zestien medewerkers) is ingetrokken, omdat het brutopremie-inkomen de grens van e 455.000 heeft overschreden. Onder dat bedrag kunnen onderlingen vrijgesteld worden van wettelijk toezicht. De onderlinge Leksprong moet nu voldoen aan minimum solvabiliteitseisen en moet jaarlijks verslagstaten indienen bij DNB. Om dezelfde reden werd onlangs de Onderlinge Vlist, Polsbroek en omstreken onder wettelijk toezicht gesteld.
De Univé-onderlingen Samenwerking (Lopik) en Leerbroek e.o. (Zederik) fuseerden in 2000 tot Onderlinge Brandwaarborgmaatschappij Leerbroek en omstreken B.A. Vorig jaar werd uit een aantal inzendingen een nieuwe naam gekozen; dat werd Univé Leksprong. Naast risicodrager voor brandverzekeringen is Leksprong ook bemiddelaar in voornamelijk bancaire producten. “Daartoe werken wij samen met Argenta en Reaal Bancaire Diensten”, zegt Hoofd Binnendienst Wilbert de Jong.

Reageer op dit artikel