nieuws

Univé Drenthe-Overijssel en AgriVer gaan Duitse markt op

Archief

De nieuwe verzekeraar Univé Drenthe-Overijssel, die begin dit jaar ontstond uit een fusie tussen twee onderlingen, zet – samen met AgriVer – voet op Duitse bodem.

Onder de naam Univé Drenthe-Overijssel (hoofdvestiging Emmen) fuseerden begin dit jaar Univé Zuid-Oost Drenthe BA (Emmen en Oosterhesselen) en Univé Onderlinge De Eendracht BA (Hardenberg). Beide onderlingen waren risicodrager in de brandsector en bemiddelden voor het gehele scala Univé-producten en voor producten van anderen onder wie de agrarische verzekeraar AgriVer. De nieuwe combinatie heeft een omzet – uit circa 100.000 polissen – van e 11,3 mln, waarvan e 6,8 mln brandpremie, e 3,6 mln provisie en e 0,9 mln beleggingsopbrengsten. Het brandrisico is herverzekerd bij Udo Ré AG, een eigen herverzekeringsdochter in Zwitserland.
Volgens algemeen directeur Cor Ensing zullen de verzekerden niets merken van de fusie. De huidige zes vestigingen blijven bestaan. Dit geldt ook voor de makelaardijen onroerende zaken in Emmen en Hardenberg. “Die moeten nog wel onder één formule worden gebracht.” Ensing is afkomstig van Univé Zuid-Oost Drenthe. Tweede directeur is Alfred Echter, afkomstig van De Eendracht.
Duitsland
Univé Drenthe-Overijsel zet een dezer dagen voet op Duitse bodem. Hiervoor is de Ostfriesische Versicherungsbörse GMBH in Aurich opgericht. Zoals de naam aangeeft, wil de onderlinge met deze verzekeraar actief zijn in (het buurgebied) Ostfriesland. “We willen ons daar in eerste instantie richten op de agrariërs en dat later verbreden naar particulieren”, zegt Ensingh. “Het zal daarbij gaan om brandrisico’s en om de diverse particuliere producten exclusief ziektekosten.” De nieuwe maatschappij is voor 75% in handen van Univé Drenthe-Overijssel en voor 25% in handen van AgriVer.

Reageer op dit artikel