nieuws

Unigarant breidt ANWB-autopolis uit met verplichte schadeservice

Archief

Unigarant, 100% volmachtdochter van de ANWB, heeft de modulaire ANWB-autoverzekering uitgebreid met een schadeherstelservice. De service wordt uitgevoerd door Care Schadeservice. Komende week wordt het product geïntroduceerd bij het intermediair op bijeenkomsten bij Care-bedrijven.

De basisdekking van de nieuwe ANWB Schadeservice verplicht verzekerden hun autoschades te laten repararen door een van de 48 vestigingen van Care in het land. De kostenvoordelen die daaruit vloeien, worden volgens Unigarant doorgegeven aan verzekerden in de vorm van een lagere cascopremie. Driekwart van de consumenten zou bereid zijn mee te werken aan een beperking van de schadelast in ruil voor premievoordeel.
In geval van schade biedt de maatschappij gratis vervangend vervoer aan. Motorvoertuigen die niet meer kunnen rijden, worden naar de dichtstbijzijnde Care-vestiging gebracht. Woont de verzekerde verder dan tien kilometer van de Care-vestiging, dan wordt de auto opgehaald. De reparatienota wordt rechtstreeks door Unigarant betaald.
Voor klanten die reparatie van autoschades door een herstelbedrijf naar eigen keuze willen laten uitvoeren, is de polis zonder schadeservice beschikbaar. De lagere cascopremie is dan niet van toepassing, aldus Unigarant.
Omzetverhogend
De samenwerking met Unigarant is volgens directeur Hugo Pietersz van Care Schadeservice “vernieuwend” en omzetverhogend. “We zijn trots en blij met deze afspraken. De omzet uit het verzekeringssegment – de tweede belangrijke klantengroep naast autoleasebedrijven – kan de komende jaren met zo’n e 10 tot e 15 mln toenemen.”
De ANWB-Autoverzekering kent diverse te verzekeren rubrieken (WA, Brand, Diefstal, Ruitbreuk, Aanrijding, Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden, Rechtsbijstand en Vervangend Vervoer). De instapkorting is 35%. De no-claimkorting kan oplopen tot maximaal 80% van de brutopremie. Leden van de ANWB krijgen 5% premiekorting. Ervaren rijders, met negen jaar of meer schadevrije jaren, kunnen nog eens 5% extra korting op de premie ontvangen.
Nieuw is verder de mogelijkheid voor verzekerden om de standaard ‘aanschafwaardegarantie’ van zes maanden – tegen premietoeslag – uit te breiden naar drie jaar met een overwaardedekking van 10%. Bij totaal verlies van het voertuig binnen deze periode wordt de dagwaarde plus 10% vergoed.
Risocodrager van de ANWB-autoverzekering is Allianz-dochter London Verzekeringen.
Onder de vernieuwde ANWB-autopolis is onder meer het wegslepen van auto’s naar de dichtstbijzijnde Care-vestiging gedekt.

Reageer op dit artikel