nieuws

Uitvaartportefeuille Anker gaat naar Algemeen Belang

Archief

De Anker Groep wil de uitvaartportefeuille binnenkort overdragen aan Algemeen Belang. Een ander plan is in samenwerking met Geové RZG een zorgpolis voor het mkb te ontwikkelen.

Op 19 juni gaat de algemene ledenvergadering van Het Anker stemmen over de overdracht van de natura-uitvaartportefeuille aan Algemeen Belang. Deze verzekeraar, die net als Anker is gevestigd in de stad Groningen, verzorgt reeds de uitvaarten voor Anker. Het is de bedoeling dat de portefeuille – groot drieduizend verzekerden – begin juli wordt overgedragen.
Anker praat met zorgverzekeraar Geové RZG (Amicon groep) over de ontwikkeling van een zorgpakket voor het midden- en kleinbedrijf. “Het moet daarbij om meer gaan dan de zorg”, zegt Anker-directeur Bert Posthumus. “Het zal gaan om maatwerkproducten met ondersteunende diensten, zoals fiscale ondersteuning. Die ondersteuning zal worden geleverd via het bedrijf VRM, Voor Raad op Maat, waarvan Geové RZG reeds gebruik maakt voor de eigen mkb-producten.
De beoogde zorgverzekering gaat verder dan het huidige mkb-product van Het Anker. Dit heeft te maken met de koerswijziging van de groep. Begin dit jaar heeft de Anker Groep de spilactiviteit, het ziektekosten- en ziekenfondsbedrijf, overgedragen aan Geové RZG. De groep ziet verzekeren niet langer als core-business, maar wil ‘full-service-adviseur’ zijn voor het mkb en voor werkgevers in de binnenvaart.
Rechtsbijstand
In het nieuwe profiel past wel dat het Anker verzekeraar blijft van rechtsbijstand. Anker deed dit uitsluitend als direct-writer, maar sinds begin van dit jaar wordt ook met het intermediair gewerkt. “Inmiddels werken we samen met vijftig tussenpersonen in voornamelijk het gebied van Groningen tot Zwolle”, zegt Posthumus. Hij is uitermate tevreden over het resultaat. “De productie is veertig procent hoger dan vorig jaar.”

Reageer op dit artikel