nieuws

Tussenpersoon Klaver wijst beschuldiging oplichting af

Archief

Assurantieman Karel Klaver weerspreekt de beschuldigingen dat hij paardenbezitters heeft opgelicht door voor te wenden dat hun overleden viervoeters gecremeerd zouden worden in Engeland. “Ik had een overeenkomst met een transporteur met zorgslachterij, die daarvoor zou zorgdragen”.

Klaver had vorig jaar een onderlinge verzekeringsmaatschappij voor crematie van paarden opgericht. In afwachting van toelating door de Verzekeringskamer en de bouw van een crematorium in Nederland, ging hij al wel adverteren in paardenbladen. Vervolgens werd hij door tientallen paardenbezitters benaderd, die na overlijden van dierbare viervoeters wilden voorkomen dat deze dieren naar de destructie zouden moeten.
Omdat er in ons land nog geen paardencrematorium is, was (en is) destructie echter de enige ‘oplossing’ voor een overleden paard. Klaver spiegelde de paardenliefhebbers voor, dat hun dieren ingevroren zouden worden verscheept naar Engeland om aldaar gecremeerd te worden. Hij wast zijn handen in onschuld en legt de zwarte piet bij de transporteur/slager. Inmiddels is gebleken dat de twaalf betrokken paarden niet naar Engeland verscheept, dat is trouwens wettelijk verboden. “Mijn fout is, dat ik dat had moeten controleren”, aldus Klaver.
Huiszoeking
Klaver bevestigt dat hij medio afgelopen maand is aangehouden en verhoord. Volgens persofficier van justitie mr J. Buttinger is er huiszoeking gedaan en de administratie in beslag genomen. Er hadden drie gedupeerden aangifte gedaan van oplichting.
In ons land mochten tot voor kort paarden niet worden gecremeerd, omdat zij niet onder de categorie ‘huisdieren’ vielen. Inmiddels mag het wel, maar er is nog geen crematorium dat (qua afmetingen) de crematie van paarden kan verzorgen.
Uit het justitiële onderzoek is naar voren gekomen, dat er tenminste dertien paarden voor crematie zijn aangeboden. Klaver onthult in dat verband: “Er is één paard gecremeerd in Uden…”

Reageer op dit artikel