nieuws

Tussenpersoon bezorgd over WFD: “We moeten ons tot politiek wenden”

Archief

Tussenpersoon Frits van Leeuwenkamp uit Almelo maakt zich ernstig zorgen over de eisen die de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) vrijwel zeker zal kennen. Hij vindt dat het intermediair deze zorg bij geestverwante parlementariërs moet aankaarten, zoals hij inmiddels zelf ook heeft gedaan.

Alvorens zich tot de politiek te wenden, zocht Van Leeuwenkamp vorige maand zijn heil bij MKB Nederland. Deze organisatie verwees hem naar de bij haar aangesloten brancheorganisatie NVA, “omdat daar de deskundigen zitten die de lobby vanuit de branche moeten vormgeven op dit dossier”. Maar daar verwacht de assurantieman uit Almelo niet zo veel heil van. Van Leeuwenkamp, die een eenmanszaak runt, is er helemaal niet gerust op dat hij de invoering van de WFD zakelijk overleeft.
“Ik heb in deze 25 jaar hard aan mijn assurantiekantoor gewerkt om een redelijk klantenbestand op peil te houden. Mijn doelgroep is hoofdzakelijk de particuliere markt. Ik bemiddel in schade- en levensverzekeringen, hypotheken, persoonlijke leningen en doorlopend krediet. Ik zie mijzelf als een huisarts. Immers, als huisarts ga je naar de specialist als dat nodig is. De nieuwe wet kan toch onmogelijk van mij en vele collega’s verwachten dat wij op allerlei terreinen specialist worden.”
Van Leeuwenkamp maakt zich zorgen dat hij na 25 jaar zijn zaak moet verkopen. “Op mijn leeftijd vind ik geen plaats meer op de arbeidsmarkt”, is zijn vrees.

Reageer op dit artikel