nieuws

Triodos Bank: minder assurantieprovisie

Archief

Triodos Assurantiën, dochter van de gelijknamige ‘groene’ bank, heeft vorig jaar minder provisie geboekt uit assurantiebemiddeling.

Het assurantiebedrijf van de bank in Zeist incasseerde vorig jaar e 364.000 (410.000) aan provisies uit bemiddeling in schadeverzekeringen voor zo’n twintig maatschappijen. De bemiddelingsactiviteiten op het gebied van verzekeringen werden vorig jaar geprofessionaliseerd. “De belangrijkste doelstellingen zijn het ontwikkelen van een interessant pakket aan verzekeringsproducten en diensten en het verhogen van de provisiebaten van de bank”, aldus de directie.
De toevertrouwde middelen aan de bank namen in ons land met 22% toe tot e 274,7 (226,0) mln; er werden 8.523 nieuwe spaarrekeningen geopend. De kredietverlening in ons land groeide naar 196,9 (174,9) mln, waarvan e 26,2 (23,6) mln aan woninghypotheken. De nettowinst in Nederland bedroeg e 2,2 (1,7) mln.
Het belang van Delta Lloyd, Friesland Bank en SNS Reaal Groep in Triodos Bank is gedaald. Het belang van Delta Lloyd daalde tot 6,1% (was 6,5%) en dat van de Friesland Bank tot 6,2% (was 6,6%) en dat van SNS Reaal tot 6,0% (was 6,6%).
Triodos Bank heeft behalve in ons land ook vestigingen in België en Groot-Brittannië. Dit jaar wordt besloten of er in Spanje een vestiging wordt geopend en wordt een haalbaarheidsonderzoek verricht naar de mogelijkheid van een kantoor in Duitsland en Ierland.

Reageer op dit artikel