nieuws

Toshiba sluit wereldpolis

Archief

Hardwareleverancier Toshiba Informations Systems Benelux heeft een all-riskverzekering tegen diefstal van computerapparatuur gesloten met de Japanse verzekeraar Mitsui Sumitomo Insurance.

Computerapparatuur is veelal niet meeverzekerd op inboedelpolissen en ook worden gedekte schadeclaims laat of gedeeltelijk betaald, stelt de hardwareleverancier. Om aan dit probleem tegemoet te komen, is de Toshiba Computer Cover ontwikkeld. Deze polis dekt wereldwijd verlies, diefstal en schade van notebooks, pocketcomputers en randapparatuur. Tevens is diefstal uit een afgesloten kofferbak of hotelkamer (mee)verzekerd.
Volgens Toshiba zijn de dekkingsuitsluitingen beperkt. Er geldt geen eigen risico en extra veiligheidsvoorzieningen zijn niet vereist. In geval van verlies, diefstal of beschadiging garandeert Toshiba dat de schadeclaim binnen drie werkdagen wordt afgewikkeld. Tevens zorgt zij voor snelle reparatie of vervanging.
De premie wordt vastgesteld afhankelijk van één van de drie gekozen nieuwwaardeklasseringen. De premie voor de all-riskpolis varieert van minimaal e 85 (één jaar) tot maximaal e 425 (drie jaar). Kandidaat-klanten kunnen zich online aanmelden door registratie van het serienummer van de apparatuur in combinatie met de registratienummers van het verzekeringspakket.

Reageer op dit artikel