nieuws

Ten Hag profiteert van fouten concurrentie

Archief

Hennie ten Hag, algemeen directeur van intermediairbedrijf Ten Hag Groep (Enschede), heeft vertrouwen in de assurantie- en hypoteekbemiddelingstak van het bedrijf. Het jaar 2002 zorgde “ondanks een dalende markttrend” voor groei.

“Onze financiële dienstverleningsgroep is vaak wat onderbelicht, maar inmiddels een volwassen onderdeel van het bedrijf” zo zegt Hennie ten Hag over de jaarcijfers van het Twentse familiebedrijf. Ten Hag Groep behaalde met verzekeringen (inclusief Consent Assuradeuren) vorig jaar e 4,0 mln provisie-omzet en uit hypotheekbemiddeling nog eens e 1,5 mln. Bij Ten Hag Groep werken meer dan honderd mensen op kantoren in Enschede, Deventer, Doetinchem, Hengelo, Zuthpen en Zwolle. Hoofdactiviteit is makelaardij onroerend goed.
De groei in verzekeringen en hypotheken is volgens Ten Hag vooral te danken aan de persoonlijke benadering van de Ten Hag-klanten. “Wij zijn gewoon ouderwets klantgericht en degelijk, zeg ik altijd.” Verder laten concurrenten een deel van de markt liggen, zo vindt hij. “De snelle kantoren zijn verdwenen, failliet. En andere marktpartijen zijn zo groot geworden, dat mensen zich er niet meer in herkennen”, zo verwijst hij onder meer naar de Meeùs Groep.
Ten Hag Groep is één van de deelnemers van de Independent Brokers Group (IBG), die verspreid over Nederland 28 vestigingen telt. Deze makelaars werken onder meer samen met de gezinspakketverzekering van Consent Assuradeuren en met het hypotheeknet (www.hypnet.nl).
Prestatie Prijs
Ten Hag heeft onlangs voor de tiende keer een relatiedag georganiseerd. Daarbij werd eveneens voor de tiende keer de Ten Hag Prestatie Prijs uitgereikt. De persoon die het afgelopen jaar volgens de jury het meest opmerkelijk en prijzenswaardig heeft bijgedragen aan de versterking van het beeld van Oost-Nederland was Jan Hendrikx, oud-commissaris van de koningin in Overijssel.
Ten Hag zelf is onder meer actief als bestuurslid van voetbalclub FC Twente. “Zo weet ik inmiddels uit eigen ervaring dat de aansprakelijkheid van beroepsbeoefenaren en bestuurders het punt nadert van onverzekerbaarheid.”
Hennie ten Hag (rechts) reikt de Prestatie Prijs uit aan Jan Hendrikx (tweede van links).

Reageer op dit artikel