nieuws

Tandartsdekking in aanvullende polissen gewijzigd

Archief

Doordat de ziekenfondsverzekering is gewijzigd, zijn begin dit jaar de tandartsdekkingen in de aanvullende polissen gewijzigd.

Het ziekenfonds dekt voor volwassenen nu nog maar één jaarlijks periodiek consult (inclusief preventieve voorlichting). Een aantal verzekeraars heeft een tweede consult in de aanvullende ziekenfondsverzekering opgenomen. Tandsteenverwijdering is (voor volwassenen) niet meer gedekt. Vrijwel alle verzekeraars hebben dit in de aanvullende polissen opgenomen.
Röntgendiagnostiek voor volwassenen is uit de aanvullende pakketten gehaald omdat het ziekenfonds dit nu dekt. De overheveling is exclusief de kosten voor foto’s in verband met orthodontie. De ziekenfondsdekking is voorts uitgebreid met algemene chirurgische hulp, waaronder het trekken van tanden en kiezen.
De ziekenfondsdekking ‘bijzondere tandheelkunde bij jongeren tot 18 jaar’ is verruimd met tandvervangende hulp in gevallen waarbij door een ongeval een of meer voortanden verloren zijn gegaan.
Vanaf 1 januari gelden voor alle behandelingen dezelfde tarieven voor ziekenfondsverzekerden als voor particuliere verzekerden. Het tarief voor periodiek onderzoek is nu e 16,90.

Reageer op dit artikel