nieuws

T-en U-rendement

Archief

T-en U-rendement

De rendementen T en U, maatstaven voor rentestandskorting en overrentedeling bij levensverzekeringen, komen in de maand juli op nieuwe historische laagtepunten terecht. Het U-rendement zakt naar een niveau van 3,57% (3,72%). Het oudere maar vergelijkbare T-rendement zakt in juli tot 3,82%, tegen 3,86% in juni.
Adequity
Adequity, een label van de Franse bank Société Générale, heeft in ons land een tweede beleggingsproduct gelanceerd. Het gaat om Blue Value Performer 180%, die na zeven jaar de inleg garandeert. Verder wordt het rendement van gelijkblijvende of stijgende aandelen – uit een mandje van twintig fondsen – standaard gesteld op 80% over zeven jaar, ongeacht de werkelijk behaalde rendementen. Adequity wil, in samenwerking met Kas Bank, via tussenpersonen beleggingsproducten met garantie-elementen verkopen.
MUV Verzekeringen
MUV Verzekeringen is door de Amsterdamse rechtbank failliet verklaard. Het betreft een nevenvestiging van de eenmanszaak Sweebs Export/Afbouwbedrijf, eigendom van Guno Glenn Tholel. Adviezen en bemiddeling multiculturele uitvaartverzekering stond genoteerd als bedrijfsomschrijving. Over een SER-inschrijving beschikte de onderneming niet.
Besluiten Leven
‘Beleidsbesluiten Levensverzekeringen 2003’ is de jongste uitgave van uitgeverij SDU. Het boek biedt een overzicht van de huidige fiscale wet- en regelgeving en alle geldende beleidsbesluiten op het gebied van levensverzekeringen (t/m april 2003). Meer informatie: www.sffu.nl.

Reageer op dit artikel