nieuws

Systeemhuizen ACT en ASN willen fuseren

Archief

Systeemhuizen ACT (ING) en ASN (Aegon) onderzoeken de mogelijkheid om te gaan fuseren. Beide bedrijven hebben samen circa 180 medewerkers en ruim 3.500 assurantiekantoren als klant.

De fusie heeft vooral betrekking op investeringen in nieuwe toepassingssoftware en de bijbehorende ondersteuning. De aandelen blijven in handen van Aegon en ING. Wel gaan beide concerns het nieuwe bedrijf meer op afstand aansturen. De huidige directeuren Jack Moormann (ACT) en Kees van der Geer (ASN) blijven leiding geven aan het nieuwe bedrijf, dat naast het leveren van assurantiesoftware ook actief zal zijn in het doorontwikkelen van toepassingen voor ketenintegratie.
Volgens ING zijn er geen arbeidsplaatsen in het geding. “Wel wordt de nieuwe organisatie mogelijk op een nieuwe locatie gevestigd”, aldus een woordvoerder. ACT is nu gehuisvest in Den Haag, de standplaats van ASN is Hoofddorp.
Vorig jaar gingen er geluiden dat Aegon dochter ASN zou willen verkopen aan ACT. Die werden toen krachtig ontkend door ASN-directeur Kees van der Geer. Johan van der Werf, directievoorzitter van Aegon Nederland, had al eerder gepleit voor een concentratie van systeemhuizen.

Reageer op dit artikel