nieuws

Suzuki blaast eigen polis nieuw leven in

Archief

Bij de Suzuki-dealers is sinds begin dit jaar een merkgebonden autopolis verkrijgbaar. De Suzuki Polis is de voortzetting van de verzekering die al een jaar of tien via de dealers werd verkocht.

De polissen worden ondergebracht bij volmachtbedrijf IAK Verzekeringen; risicodrager is IAK-moeder AXA. “Er mislukken heel veel merkenpolissen”, zegt Martin Huisman van Suzuki Finance, een handelsnaam van financieringsmaatschappij Alcredis die ook onder de namen Toyota Finance en Lexus Finance werkt. “We hebben alle merkenpolissen geanalyseerd en kwamen tot de conclusie dat elke polis wel iets mist, zoals een provisieregeling voor de dealer of schadesturing. Wij hebben al die dingen nu gecombineerd in de Suzuki Polis.”
Via de dealers kon al zo’n tien jaar een polis worden gesloten bij aanschaf van een Suzuki. “Wij hebben die polis nieuw leven ingeblazen”, aldus Huisman. “We hebben zo’n drieduizend polissen in de boeken gehad, maar de actieve verkoop van de verzekering lag al een tijdje stil.”
Met de Toyota Polis heeft Alcredis al ervaring met een merkpolis die wordt verkocht volgens het Schadegarant-concept: verkoop via het intermediair en schadeherstel via de dealer. Toch is voor de Suzuki Polis niet voor dit concept gekozen. “We respecteren het intermediaire kanaal. We hebben ook overwogen om voor het Schadegarant-concept te kiezen, maar hebben toch bewust gekozen voor een direct-writerconstructie. De voordelen daarvan zijn dat de dealer direct provisie ontvangt en daarnaast dat we een aantrekkelijke premie kunnen bieden. Verder geldt, net als bij Schadegarant, schadesturing met merkgarantie. Op deze manier kunnen we de beide concepten goed met elkaar vergelijken.” In de eerste anderhalve maand van dit jaar zijn ruim 225 polissen gesloten.
Schadegarant-secretaris Johan Schoonhoven vindt het jammer dat Suzuki heeft gekozen voor polisverkoop via de autodealer. “Wij willen in eerste instantie de schadestroom richting de dealer waarborgen. Maar als Suzuki ervoor kiest via de dealer te gaan verkopen, dan stuurt de slimme tussenpersoon een klant met een Suzuki Polis bij schade niet naar de dealer.”

Reageer op dit artikel