nieuws

Surseance van betaling voor assurantiekantoor Londema

Archief

Londema Assurantiekantoor Begrafenisonderneming BV in Capelle aan den IJssel, een voormalig bedrijf van Walter Londema senior, is voorlopige surseance van betaling verleend.

De Rechtbank Rotterdam heeft op 6 september surseance van betaling verleend aan Londema, een assurantiekantoor aan het Rhijnspoor in Capelle aan den IJssel. Het kantoor is via P&T Holding in Heteren eigendom van De IJzeren Burcht, een bedrijf in Luxemburg dat wordt geleid door de in België wonende Antonius Gerrit Jan van Vuuren.
Bewindvoerder mr. W.E. Merens in Rotterdam (tel. 010-224.92.24) kan nog niet zeggen hoe de financiële situatie van het kantoor precies is. Op 5 november is de crediteurenvergadering.
Senior en junior
Het assurantiekantoor was tot voor enige tijd eigendom van Walter Londema senior, die in het assurantieregister van de SER nog steeds is ingeschreven als feitelijk leider. De bewindvoerder zegt desgevraagd dat hem “is verzekerd dat de heren Londema niets meer met het bedrijf te maken hebben”. Met ‘heren’ doelt Merens tevens op Walter Londema junior die naar verluidt voor de overdracht bemoeienis met het kantoor zou hebben gehad. @PLI = Londema junior is eigenaar van W. Londema & Zoon BV, een bedrijf dat zich, volgens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, eveneens bezighoudt met assurantiebemiddeling en het verzorgen van uitvaarten. Vorig jaar is dit bedrijf geschrapt uit het SER-register (waar junior stond vermeld als feitelijk leider van het bedrijf) omdat het het aanzien van de stand van tussenpersonen had geschaad. Het bedrijf is een onderneming van W. Londema Beheer BV dat eigendom is van W. Londema Holding BV, een bedrijf waarvan Londema junior enig aandeelhouder is. De drie bedrijven zijn gevestigd aan de ’s Gravenweg in Capelle aan den IJssel.
Londema senior heeft overigens al sinds jaar en dag een persoonlijke inschrijving in het SER-register, wat inhoudt dat hij geen eenmanszaak heeft en maar tot een bepaald en beperkt bedrag mag bemiddelen.

Reageer op dit artikel