nieuws

Stiwoga verwacht dit jaar dalende omzet

Archief

Stiwoga verwacht ook voor dit jaar een dalende premieomzet. De verzekeraar van bouwgaranties deed deze voorspelling gelet op de forse terugloop in premie vorig jaar.

Het brutopremie-inkomen van Stiwoga liep in 2002 met ruim 12% terug tot e 7,6 (8,8) mln. Door de verdere daling van het aantal nieuwbouwhuizen en het besluit om geen bankgaranties meer te verstekken, houdt Stiwoga ook voor dit jaar rekening met een lichte vermindering van de premieomzet. Het technisch resultaat daarentegen verbeterde tot e 0,2 (-0,2) mln en de nettowinst kwam ook hoger uit op e 0,1 (-0,1) mln.
Stiwoga stopte vorig jaar met de verstrekking van bankgaranties, zo stelt de directie in een toelichting op de jaarcijfers. “Gezien het grote risico is besloten ons terug te trekken uit dit marktsegment en geen nieuwe risico’s meer aan te gaan.” Het directiebesluit is verder ingegeven door de achterblijvende groei van de portefeuille. “Helaas hebben wij moeten constateren dat de portefeuille te gering van omvang is gebleven om op verantwoorde wijze bankgaranties te kunnen blijven afgeven”, aldus de directie.
De maatschappij heeft wel een nieuw product in de markt gezet: de renovatieverzekering. Dit product dekt de risico’s af die verzekerden lopen bij renovatie of verbouwing van kantoren, scholen, kloosters tot woningen of appartementen. “Het grote verschil met de bouwgarantieverzekering is de intensieve bouwbegeleiding die plaatsvindt bij de renovatieverzekering”, aldus Stiwoga.

Reageer op dit artikel