nieuws

Stichting Dijkhuis Opleidingen failliet

Archief

De Stichting Dijkhuis Opleidingen is failliet verklaard. Het opleidingsinstituut ontving onder meer CAO-gelden van het Verbond van Verzekeraars om langdurig werklozen aan een baan in de verzekeringsbranche te helpen.

Over het faillissement van Dijkhuis Opleidingen kan curator Claassen niet veel zeggen. “Ik heb nog niet met de bestuurders kunnen spreken en ik beschik nog niet over de administratie. Het enige dat ik u kan vertellen is dat er geen personeel bij betrokken is.”
Claassen is eveneens betrokken bij het faillissement van Mazza Opleidingen, gelieerd aan Dijkhuis Opleidingen. Mazza Opleidingen ging in juni van dit jaar failliet, evenals Mazza BV. De belangrijkste redenen voor dit faillissement zijn volgens de curator een teruglopende omzet en te hoge kosten. “Verder is het vaak zo dat als één van de bedrijven in een groep omvalt, de andere meegesleurd worden.” Vanuit het Mazza-faillissement ligt er nog een vordering bij het Verbond van Verzekeraars. “Er is een factuur verstuurd aan het Verbond van Verzekeraars in verband met geleverd werk. Daarover zijn we in gesprek met het Verbond.”
Het Verbond van Verzekeraars vorderde vorig jaar enkele tonnen van de failliete Stichting Brug- en instroomprojecten. Dit instituut verzorgde eveneens voor het Verbond de besteding van CAO-gelden ten behoeve van werkgelegenheidsprojecten voor langdurig werklozen.

Reageer op dit artikel