nieuws

Sterk slot Allianz Leven

Archief

Het levenbedrijf van Allianz heeft een sterk slotkwartaal doorgemaakt. De gezamenlijke omzet van de onderdelen Leven en Zorg steeg hierdoor in de laatste drie maanden met bijna 20% tot e 158 mln.

De cijfers zijn afkomstig van directe moeder AGF, die weer valt onder het wereldwijde Allianz-concern. Allianz Nederland komt zelf pas later met jaarcijfers.
Volgens AGF heeft Allianz in ons land vorig jaar een premieomzet behaald van e 1.629 mln, exact e 100 mln (oftewel 6,6%) meer dan in 2002. Schade droeg daaraan e 975 (913) mln bij (+6,8%), vooral dankzij premieverhogingen. Leven en Zorg waren samen goed voor e 654 (616) mln premie (+5,3%), “voornamelijk te danken aan hernieuwde aandacht voor traditionele levenproducten”.
AGF maakt verder nog melding van twee andere verzekeringsactiviteiten in ons land: krediet- en reisverzekeringen. Euler Hermes haalde vorig jaar e 102,3 (997) mln uit de verkoop van kredietverzekeringen in Nederland én België. Reisverzekeraar Mondial had in ons land last van de daling in het aantal reizen.
Tot slot is de jaaromzet van AGF vorig jaar met e 3,6 mln afgenomen als gevolg van de verkoop van de assurantiekantoren Akkermans Van Elten (aan Unirobe) en De Kempen (aan Meeùs).

Reageer op dit artikel