nieuws

Stefan Rooyackers (ex-Interplein) laat weer van zich horen

Archief

Stefan Rooyackers, voormalig directeur van het failliete Interplein, zal van de zomer een nieuwe start maken met Interplein.

“Ik heb uit de boedel van Interplein de naam gekocht. Ik kan die naam echter pas gebruiken als de curator er helemaal mee klaar is. Dat is nu nog niet het geval, waarschijnlijk van de zomer”, aldus Rooyackers.
In de tussentijd zit Rooyackers niet stil. Na het faillissement trad hij als directeur in dienst bij Intex (Deurne). Daar is hij inmiddels weg, maar nog wel als aandeelhouder betrokken. Op dit moment werkt hij onder de naam Ster Shop en verkoopt hij onder meer rekenmodules. “We hebben honderden financiële sites, die straks weer onder de naam Interplein komen te hangen. Onze inkomsten genereren wij uit het verkopen van aanvragen van consumenten aan tussenpersonen. Deze betaalt voor de lead die hij via ons krijgt. Wat wij doen is er voor zorgen dat onze sites in de toptien van gevonden sites in zoekmachines komt, zodat wij bij zoekvragen van de consument altijd in beeld komen. Nee, ik zou dat geen manipulatie willen noemen. Dat mag gewoon. Al onze sites verwijzen naar elkaar. Als zoekmachine Google ziet dat er 150 sites naar één site verwijzen, vindt hij dat een belangrijke site. Op die manier kom je in de toptien van sites terecht.”
Rooyackers heeft inmiddels tien man om zich heen verzameld, waaronder zoekmachine experts. De sites die hij ontwikkeld heeft, mag hij geen plein meer noemen. Ze zijn nu dan ook online onder de naam nummer 1-sites. Via www.interplein.nl is te bekijken welke sites inmiddels al bestaan.

Reageer op dit artikel