nieuws

Stater zet volgende stap naar papierloos werken

Archief

In navolging van de applicatie E-Notaris heeft facilitair hypotheekbedrijf Stater vorige week de internetapplicatie E-Intermediair voor tussenpersonen geïntroduceerd. Stater wil hiermee de papierstroom verder verminderen.

Met E-Intermediair kunnen tussenpersonen bij Stater het statusverloop van actuele hypotheekaanvragen volgen. Daarnaast kan online worden bekeken of er offertebescheiden ontbreken. Met de nieuwe applicatie wil Stater, dat binnen de eigen organisatie al papierarm werkt, de papierstroom verder verminderen. Voorheen werden wekelijks per post voortgangsoverzichten aan het intermediair verstuurd; nu wordt deze informatie via internet toegankelijk gemaakt.
E-Intermediair zal gaan bestaan uit meerdere modules. De module met voortgangsinformatie is als eerste beschikbaar gemaakt. Modules voor hypotheekadvies, offerte-aanvraag en bonus- en provisiebetalingen zijn nog in ontwikkeling.
Voorlopig is de applicatie als proef beschikbaar gesteld aan zeventien kantoren. “We verwachten dat we de toepassing na drie weken ook bij de andere tussenpersonen kunnen gaan uitrollen”, aldus een woordvoerster.
E-Notaris
De in mei vorig jaar gelanceerde online applicatie E-Notaris telt inmiddels vijfhonderd aangesloten kantoren. Behalve via internet kan de toepassing worden gebruikt via het extranet van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Volgens Stater wordt inmiddels 35% van alle ‘hypotheek-passeerverzoeken’ digitaal afgehandeld.
Aan uitbreiding van E-Notaris wordt gewerkt. Zo moeten op termijn ook het opvragen van gedeeltelijk royement en het indienen van digitale aktes mogelijk worden.
Mogelijk komt er na E-Notaris en E-Intermediair ook een toepassing als ‘E-Geldverstrekker’. Stater heeft daar al over nagedacht: “Maar er zijn in het contact tussen klant en notaris nog veel dingen te verbeteren, dus daar zullen wij ons eerst op richten.”

Reageer op dit artikel