nieuws

Stater gaat het net op met notarissen

Archief

De internettoepassing E-Notaris van Stater is vorige maand de lucht in gegaan. Met dit programma kan de uitwisseling en afhandeling van hypotheken en aflosnota’s aanmerkelijk sneller.

Stater noemt als belangrijkste verbeteringen de verwachte afname van het aantal telefoontjes met vragen van notarissen, de versnelling van de financiële afwikkeling en het online opvragen van aflosnota’s. Het sluiten en passeren van een hypotheek moet met E-Notaris niet meer weken gaan duren.
Via internet kan een notaris de status van een hypotheekaanvraag opvragen en mutaties uitvoeren. Verder krijgt de notaris inzicht in de komende posten en kan hij via internet een passeer- en algeheel aflosverzoek naar Stater versturen.
Netwerk Notarissen (79 aangesloten kantoren) is de eerste organisatie die met E-Notaris werkt. De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie is eveneens bezig om in samenwerking met Stater een systeem voor elektronische gegevensuitwisseling te ontwikkelen. Stater zegt 30% van alle verstrekte hypotheken te behandelen.

Reageer op dit artikel