nieuws

Stagnerende omzet Euler Hermes in ons land

Archief

Kredietverzekeraar Euler Hermes heeft in ons land vorig jaar vrijwel dezelfde omzet geboekt als in 2002. Winstcijfers zijn niet bekendgemaakt. Wereldwijd komt de nettowinst uit op circa e 145 mln.

De totale omzet van Euler Hermes in ons land is vorig jaar uitgekomen op e 32,7 (32,8) mln, een fractie minder dan in 2002, toen een iets hogere omzet werd genoteerd vergeleken met 2001. Het premie-inkomen uit kredietverzekeringen is niet bekendgemaakt; in 2002 bedroeg de brutopremie e 22 mln. De rest van de omzet is afkomstig uit incasso- en kredietmanagementdiensten.
Euler Hermes schrijft de wat tegenvallende cijfers – in het Verenigd Koninkrijk liep de omzet met 20% terug – toe aan de lagere omzet van polishouders door de economische omstandigheden. Daardoor is het totaal te verzekeren bedrag ook lager, wat weer een lager premie-inkomen tot gevolg heeft.
Aan de andere kant zijn in landen als Italië en het Verenigd Koninkrijk polissen opgezegd vanwege de – eveneens in verband met de zwakke economie – verhoogde premietarieven. Die premieverhogingen leidden, gecombineerd met een strenger acceptatiebeleid, in landen als Duitsland wel tot een verbetering van het resultaat.
De totale omzet van het concern, dochter van AGF en marktleider (aandeel 37%)_in kredietverzekeringen, groeide wereldwijd met 21% tot e 1.864 (1.536) mln. De nettowinst werd ondanks de economische tegenwind bijna verdrievoudigd tot e 145 (51) mln.

Reageer op dit artikel