nieuws

‘Stad’ verlaagt valutapolissen

Archief

Stad Rotterdam heeft de rentevergoedingen op de koopsomverzekeringen in vreemde valuta verlaagd.

Het gaat om de koopsompolissen in Amerikaanse dollars en die in Zuid-Afrikaanse randen. De ‘Stad’ voert verder nog een polis in Australische dollars. Reden voor de tariefaanpassing is de gedaalde rente in de Verenigde Staten en in Zuid-Afrika.
Volgens Rien Arts, hoofd marketing van Stad Rotterdam, worden de verzekeringen waarbij de koopsom wordt belegd in deze vreemde valuta steeds minder interessant. “De rente is in die landen sterk gedaald en je houdt een valutarisico over. De interesse in dit soort polissen is nu dan ook heel beperkt. We heroverwegen of ze in het assortiment moeten blijven.” Begin jaren negentig waren de polissen in vreemde valuta volgens Arts nog populair. “Toen waren de rentes nog zo’n elf tot twaalf procent.”

Reageer op dit artikel