nieuws

Stad Rotterdam wint in Mokum (II)

Archief

Stad Rotterdam wint in Mokum (II)

Het jaarlijkse voetbaltoernooi van de Amsterdamse assurantieclub ABC werd maandag 27 mei gespeeld met 25 bedrijventeams en bezocht door een flink aantal toeschouwers, zo meldt de organisatie. Deelname van 25 teams betekent een lichte teruggang in vergelijking met het recordjaar 2001, toen zich 29 ploegen hadden ingeschreven.
Gunstige weersomstandigheden zorgden voor een goede ambiance op het sportpark ‘Goed Genoeg’ van hoofdklasser AFC. De eindoverwinning ging – net als vorig jaar – naar het team van Stad Rotterdam. In de finale werd met 2-0 gewonnen van Chubb. De derde plaats werd gedeeld door de teams van intermediairbedrijf Meeùs Baneke en expertise- en taxatiebureau Troostwijk.
Namens de organisatie reikt Wiebe Westerhof de eerste prijs uit aan de aanvoerder van Stad Rotterdam.
Ineens weet je het… je wordt adviseur
Wat doe je als particuliere spoorwegmaatschappij als je je klanten door vertragingen en ander oponthoud langer dan nodig in de trein laat zitten? Dan ga je ze tijdens de rit pensioenen, financieringen en creditcards verkopen.
Tot die ingeving is het Britse Virgin Trains gekomen, blijkens een artikel in The Sunday Telegraph. Via speciale adviseurs worden ‘tussen de rails’ de financiële producten van dochteronderneming Virgin Money aan de man gebracht. Virgin ziet in de treinreizigers een willig publiek. “Ze kunnen toch geen kant op”, verklaarde een woordvoerder laconiek. KK15 = Aegon: ideële koffie te duur
Tot verwondering van tal van medewerkers is Aegon alweer afgestapt van de Max Havelaar-koffie. Het belangrijkste motief was het verschil in prijs tussen deze ideële koffie en die van Douwe Egberts (DE). Volgens het facilitair bedrijf van Aegon levert ook DE bijdragen aan versterking van de positie van de kleine koffieboeren. Aegon was in augustus 2000 overgegaan op Max Havelaar-koffie om daarmee haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen.
Aardig detail in dit verband is, dat scheidend topman Kees Storm de Max Havelaar-koffie helemaal niet lekker vond. Hij zweert bij de melange van discountsupermarkt Aldi.
Assurantie-sportief
Tussen 20 en 24 juni worden diverse sportieve assurantie-evenementen gehouden. We zetten ze ter herinnering nog even op een rijtje:
AssurMada
Op donderdag 20 juni start de vijfde editie van AssurMada, de zeiltocht naar het Britse Lowestoft, met terugkeer op maandag 24 juni. Voor alle informatie verwijzen wij naar: www.assurmada.nl.
Golfdag
Op vrijdag 21 juni wordt in het Efteling Golfpark de 23e Assurantie Golfdag gehouden. Mail voor meer informatie met: bruidegompr@willis.com of dick_de_klerk@aon.nl
Bowlingtoernooi
Op zaterdag 22 juni vindt in Den Bosch het eerste landelijke assurantie-bowlingtoernooi plaats. De inschrijfkosten bedragen e 200 per team van vier personen. Meer informatie: www.c2k.nl/assurantie
BeachEvent
Eveneens op zaterdag 22 juni wordt in Bergen aan Zee het Verzekeringen Beach Event gehouden. De kosten bedragen e 65 euro per persoon. Meer informatie is te vinden op www.bakker-clients.nl
Tennistoernooi
De Amsterdamse assurantieclub ABC houdt op diezelfde zaterdag 22 juni het Assurantie Tennistoernooi op het tenniscomplex Amstelpark. Het gaat hierbij om herendubbels en gemengde duo’s. De inschrijfkosten bedragen e 5 per persoon. Vraag het inschrijfformulier per fax aan bij W.A. Hienfeld (t.a.v. Lex Heiner): 020-646.30.73.
Assurantie Hockeytoernooi begint nu pas ’s middags
Om meer assurantiehockeyers in de gelegenheid te stellen om deel te nemen aan het jaarlijkse bedrijfstakbrede toernooi, zal het evenement dit jaar pas in de middag beginnen. Traditiegetrouw wordt het toernooi op de eerste vrijdag in september gehouden (dit jaar dus op 6 september) en al even traditioneel is de locatie: het complex van de hockeyvereniging Klein Zwitserland in Den Haag.
De wedstrijden beginnen nu om 13.00 uur; de eerste veteranenwedstrijd is om circa 15.00 uur. “Nieuw is dat wij dit evenement besluiten met een barbecue. De afsluiting is dus later dan in het verleden, zo rond 21.00 uur”, aldus Jack Fanoy van de organisatiecommissie. Hij wijst er verder op dat er meer mogelijkheden zijn geschapen om bedrijventeams toe te laten.
Voor nadere informatie kan men Jack Fanoy overdag bellen op 071-521.68.60. Contact zoeken per fax is eveneens mogelijk (fax 071-523.44.49).
Upac en Gooische samen op Vecht
Ruim tachtig leden van de Gooische Assurantieclub en de Utrechtse Provinciale Assurantieclub hebben afgelopen maand een gezamenlijke boottocht over de Vecht gemaakt. Tijdens de tocht gaf een makelaar informatie over een aantal interessante panden langs de route. Dit alles onder het genot van een buffet en een drankje.
Dertien
In de vorige aflevering van Jus d’Assurance (AM 11, pag. 23) besteedden wij aandacht aan het bizarre getal 13. Kort daarna reageerde een lezer die veel met dit getal te maken heeft. “Ik ben Ant. C. Duijvestijn, geboren in 1921 (= opgeteld 13)”. Toen hij in 1937 examen deed (waarvoor vertelt de fax niet) waren er 13 kandidaten. “Twaalf werden er afgewezen, ik was nr. 13”. Voorts woont Duijvestijn al bijna vijftig jaar op huisnummer 175 (= opgeteld 13). “Vanmorgen werd ik wakker om… 7 uur 13.”
En zo kan hij nog veel meer voorbeelden noemen. “Ik voel mij erg gelukkig met het cijfer 13, maar zou hiervoor graag een verklaring hebben”, besluit Duijvestijn.
Hoedt u voor de overvaljournalist
‘Een overvaljournalist op bezoek? U houdt de regie!’ Dat is de titel van een brochure die onlangs bij het Verbond van Verzekeraars is verschenen. Vooral voor maatschappijen die niet over een afdeling Persvoorlichting beschikken is het een nuttig hulpmiddel voor dit soort gevallen. Dat geldt met name ook voor locale onderlingen en vandaar ook dat hun organisatie FOV de brochure onder de aandacht heeft gebracht. “Uiteraard is de brochure geen recept voor succes. Een goede voorbereiding en een mediatraining zijn bijvoorbeeld ook dienstbare ingrediënten.” = = = = = = = Vijfde kolom: Voor de fijnproevers: Die Max Havelaar komt bij Aegon op de koffie.

Reageer op dit artikel