nieuws

Stad Rotterdam: ‘Intermediair ziet steeds meer in ziekenfondsverzekerde’

Archief

“Het intermediair raakt er steeds meer van doordrongen dat het loont verzekerden ‘vast te houden’ die overstappen naar het ziekenfonds”, zegt Jos Baeten, directievoorzitter van ASR.

SR-Zorgverzekeraar, het ziekenfonds van Stad Rotterdam, heeft onlangs de vijftigduizendste verzekerde verwelkomd. Dit betekent dat het fonds vorig jaar spectaculair is gegroeid. Eind 1999 had het fonds namelijk nog slechts 7.500 verzekerden. In de loop van zeventien maanden kwamen er dus 42.500 verzekerden bij. Jos Baeten zegt dat de groei voor een groot deel is te danken aan de ‘zelfstandigenmaatregel’. Hierbij speelt, dat het intermediair dat met Stad Rotterdam werkt, is gaan inzien dat zij overstappers naar het ziekenfonds niet moeten ‘loslaten’ ook al wordt er aan de fondsverzekering op zich nauwelijks iets verdiend. Dit inzicht is volgens Baeten mede te danken aan de opstelling van Stad Rotterdam. “Wij zien de ziekenfondsverzekering als één van de producten in onze productenrange en nemen die verzekering dan ook mee in de communicatie over onze producten.
Stad Rotterdam heeft de vijftigduizendste ziekenfondsverzekerde, Jacoby Molesteeg, feestelijk verwelkomd. Op het kantoor van John P. de Wit Assurantiën in Stellendam kreeg zij een ‘verwenarrangement’ voor twee personen aangeboden. Op de foto (v.l.n.r.) Perry van Schilt (inspecteur SR), Jan van Velzen en Hans Juch (John P. de Wit), Boudewijn van Uden (directeur Intermediaire zaken SR), John de Wit (directeur John P. de Wit), Jacoby Molesteeg, en Bert Wilschut (manager SR Zorgverzekeraar).

Reageer op dit artikel