nieuws

SRK’er zet collega’s aan het tafeltennissen

Archief

Robby Pinas heeft tafeltenniscompetities georganiseerd voor zijn collega’s, de medewerkers van SRK. De 34-jarige Pinas werkt op het secretariaat Algemene Ondersteuning Regio West.

Vaker zulke wedstrijden georganiseerd?
Nee, het was de eerste keer. Toen ik hier drie jaar geleden kwam werken, waren ze net bezig met competities. Daarna heeft het stil gelegen.
Werd er wel gespeeld?
Ja, dat wel. In de kelder tegenover de fitnessruimte staat een tafel. In de lunchpauze speelden daar altijd wel wat mensen. Anderen wisten echter niet eens dat daar een tafel stond.
Tafeltennis je al lang?
Ik heb het hier geleerd. Drie jaar geleden vroegen ze of ik mee wilde doen met de competities. Ik kon toen nog niet tafeltennissen. Ik heb toen wat geoefend en meegedaan in de laagste pool.
Wanneer startte je met de wedstrijden?
Vorig jaar bedacht ik dat het leuk zou zijn opnieuw competities te houden en heb toen het initiatief genomen. Op de inschrijving kwamen 23 mensen af, waarvan er 21 hebben meegedaan. Ik heb toen een indeling gemaakt voor vijf pools en een loting wie tegen wie zou spelen. We zijn in februari gestart. We spelen in de lunchpauze, van twaalf tot twee. Elke wedstrijd duurt een half uur. Inmiddels zijn we met tien spelers aan de finale bezig. Ik ben daar zelf niet bij.
De prijzen?
SRK stelt een eerste, een tweede en een derde prijs beschikbaar. Ik weet nog niet wat het gaat worden.
Je hebt er lol in!
Nou en of. Het spel is leuk, maar ook leuk is, dat je met mensen van diverse afdelingen speelt. Onder die 21 spelers waren negen vrouwen. Een goede mix dus. Al met al een beetje de dwarsdoorsnede van SRK.
Tennis je ook buiten SRK om?
Thuis heb ik geen tennistafel. Ik heb daar geen ruimte voor. Maar overal waar ik kom en waar een tennistafel staat, zoals in een buurthuis of in een wijkcentrum, speel ik een potje. Ik was op vakantie in een resort in Cap d’Adge en daar kon je ook tafeltennissen. Er speelden vooral jongens van twaalf tot vijftien jaar. Ik heb veel met ze getennist. En tot hun verbazing veel van ze gewonnen.

Reageer op dit artikel