nieuws

SRK erkend als opleidingsinstituut

Archief

SRK is door de Orde van Advocaten erkend als opleider voor de interne advocaten. De opleidingen leveren nu dus PE-punten op.

Sinds een jaar heeft SRK, als eerste rechtsbijstandorganisatie, advocaten in dienst. Net als vele andere beroepsgroepen moeten ook zij PE-punten halen. In dit kader heeft de Orde van Advocaten SRK erkend als opleidingsinstituut. De opleidingen betreffen de zes volgende juridische sectoren: wonen, arbeid, letsel, contracten, aansprakelijkheid, en verkeer. Per studie-uur wordt één PE-punt gegeven. Jaarlijks zijn zestien punten vereist. Overigens kunnen de advocaten ook met publicaties PE-punten verkrijgen: elke vijfduizend gepubliceerde woorden leveren één PE-punt op.
De SRK-opleidingen zullen ook worden gevolgd door werknemers die geen advocaat zijn en geen PE-punten hoeven te halen.

Reageer op dit artikel