nieuws

Squassurance slaat aan

Archief

Squassurance slaat aan

Er bestaat al heel wat belangstelling voor Squassurance, het nieuwe sportieve evenement in de verzekeringsbranche dat op vijf donderdagavonden in januari en februari wordt gehouden, met een finale op zaterdag 15 februari (zie AM 22, pag. 23).
Initiatiefnemer Patrick van Hees (For All Finance) berichtte eind vorige week: “Tot op heden hebben zich 55 mensen opgegeven (via de site of rechtstreeks). De limiet is 150 deelnemers. Er zijn drie niveaus: beginner, gevorderd en vergevorderd. De meeste aanmeldingen zitten bij ‘beginner’ en ‘gevorderd’. De meeste deelnemers komen van maatschappijen (circa 75%), met name van Amev, De Amersfoortse, Royal, Aegon, Interpolis, Delta Lloyd. De rest is assurantietussenpersoon (afkomstig van onder meer Hypotheekshop, Amsteldijk adviesgroep, AAS) en toeleveranciers (Foresure Group, ITDS, Box3).”
Iets meer dan de helft speelt individueel. Sommige individuen zijn nog op zoek naar teamgenoten. Een team bestaat uit twee mensen (hoeft niet van dezelfde werkgever te zijn), die elke speelavond beiden twee singles (enkelspel) spelen. “Elke speler moest een ‘nickname’ opgeven. Dat leidt tot mooie namen als Diederick ‘Sledgehammer’ Sopers, Gerard ‘Arie’ Arink, ‘Daytona’ Dicky de Zwart, Roland ‘Boom Boom’ Bulder, Jan Willem ‘Steunie’ Steunenberg, John ‘Speer’ Peerkhan en Patrick ‘Hannibal’ van Hees.
Men kan zich inschrijven via de site (www.squassurance.nl) of een folder plus inschrijfformulier opvragen bij For All Finance, 030-236.48.48.
Veelgestelde vragen
Een veelgestelde vraag is: Ik ga tijdens de speelperiode op vakantie. Kan ik dan toch meedoen?
Antwoord: Ja, want op elke avond zijn er ook vrije banen, waarop de hele avond vrij kan worden gespeeld, getraind en inhaalwedstrijden kunnen worden gespeeld.
Vraag: Ik heb nog nooit gesquasht. Heeft het toch zin om mee te doen?
Antwoord: Ja, want je kunt ook les krijgen van (wereld)toppers. Hier hoef je niet extra voor te betalen. Dan kun je aan het eind van de competitie al een aardig balletje slaan.
Vraag: Squassurance is voor beslissers. Wanneer is iemand een beslisser?
Antwoord: Wanneer je een leidinggevende functie uitoefent of wanneer je zelf budgetverantwoordelijk bent. Daarnaast is een en ander afhankelijk van de aard van de functie (een medewerker van een stafbureau is bijvoorbeeld ook een beslissers c.q. beïnvloeder).
Mijn teamgenoot en ik hebben niet dezelfde speelsterkte. Kunnen we dan toch een team vormen?
Antwoord: Ja, we proberen met de poule-indeling zoveel mogelijk rekening te houden met de verschillende speelsterktes. Daarnaast wordt er naar gestreefd om vakgenoten zoveel mogelijk tegen elkaar te laten spelen (bijvoorbeeld marketeers tegen elkaar).
Minister De Geus op actuariële toer
Waarnemend minister van Volksgezondheid Aart Jan de Geus ging vorige week in een toespraak op de actuariële toer. Hij kreeg in Den Haag het rapport ‘Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2002’ aangeboden. De Geus haakte in op de vertoning van een dia over de levensverwachting: voor mannen is die nu 75,5 jaar en voor vrouwen 80,6 jaar. “Nou is een hardnekkig misverstand dat als je tachtig jaar bent, je dan waarschijnlijk binnen 0,6 jaar doodgaat”, begon De Geus. “Statistisch gezien heb je als je tachtig jaar bent meer kans om 86 jaar te worden, ben je eenmaal 86 dan is de kans dat je ergens in de negentig wordt, groot. De moraal van dit verhaal is eigenlijk: zolang je blijft leven, ga je niet dood. De levensverwachting ziet er dus iets positiever uit dan de statistieken.”
Fiscus vindt NN niet leuk
Nationale-Nederlanden blijft haar radiocommercial met Olga Zuiderhoek gewoon uitzenden, ondanks een verzoek van de Belastingdienst om ermee te stoppen. Zuiderhoek is juist bekend van de eigen reclames van de Belastingdienst (‘Leuker kunnen we het niet maken’).
De Belastingdienst stuurde begin vorige week een ‘brief op poten’ naar NN. De dienst vindt dat de maatschappij wel erg gemakkelijk meelift op de campagne die de fiscus zelf heeft gevoerd.
NN betoogt dat de spot geen parodie is. “We maken de mensen duidelijk dat ze vooral naar de verzekeringsadviseur moeten gaan”. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = VIJFDE KOLOM Misschien binnenkort bakker Van Lunteren in commercial van fiscus?

Reageer op dit artikel