nieuws

Sparreboom (Marsh) Nederlands kampioen

Archief

Sparreboom (Marsh) Nederlands kampioen

Tijdens de eind maart gehouden City-Pier-Cityloop in Den Haag is Wil Sparreboom, administrateur op de Brand-afdeling van assurantiemakelaardij Marsh, Nederlands kampioen op de halve marathon geworden in de leeftijdscategorie 55+. Hij kwam na 1 uur 19 minuten en 16 seconden over de streep.
Het was voor Sparreboom de eerste maal dat hij een nationale titel veroverde. Begin maart pakte hij in zijn klasse het zilver bij de Nederlandse kampioenschappen veldloop in Harderwijk.
Sparreboom werkt inmiddels al 38 jaar bij Marsh, dat bij zijn indiensttreding nog Mees & zoonen als naam op de gevel voerde. “Ik begon er als polisopmaker en ben zowat het hele bedrijf doorgegaan”, zegt Sparreboom. Aanvankelijk was wielrennen zijn grote liefde, maar omdat hij nogal eens bij valpartijen betrokken was, werd dat niet alleen een riskante maar tevens (te) dure hobby.
In 1980 begon Sparreboom met hardlopen. “De eerste drie jaar deed ik dat puur recreatief. Maar bij het zien van de Rotterdam Marathon op televisie wilde ik daar ook eens graag aan deelnemen.” Om niet meteen in het diepe te springen, nam Sparreboom eerst deel aan de marathon in Etten-Leur. “Die eerste marathon liep ik meteen in de goede tijd van 2 uur en 32 minuten. Dat was voor Jos Hermens aanleiding om mij in 1984 te vragen hardloopster Carla Beurskens te helpen bij het bedwingen van de limiet voor de Olympische Spelen in Los Angeles. Ik moest haar in Rotterdam ‘hazen’ naar een tijd binnen de 2 uur en 35 minuten. En dat is gelukt; ze had nog vier seconden over…”.
Veteraan Sparreboom heeft tweemaal (1999 en 2000) deelgenomen aan de intermediairwedstrijd van de NN Trappenloop. Beide keren kwam hij als derde over de finish. In de volgende editie van Jus d’Assurance komen we nog op Sparreboom terug.
Honderden
De Nederlandse kampioenschappen Halve Marathon werden als gezegd afgewerkt tijdens de City-Pier-Cityloop. Het evenement telde ruim 17.000 deelnemers, onder wie honderden assurantiemensen.
Marcel Blokland, vorig jaar initiatiefnemer van het team van het Verbond van Verzekeraars, was nu niet de snelste Verbondsdeelnemer. Dat werd Paul Jongeling, die na 1.33.21 over de streep kwam. Blokland (1.34.28) was overigens wel bijna vier minuten sneller dan in 2002.
Aan de zogeheten BusinessRun namen 157 bedrijventeams deel. Falcon Leven legde beslag op de derde plaats, Aegon I werd vijfde en een ploeg van SRK Rechtsbijstand eindigde op de 26e plaats.
Euro per kilometer
In fel rode shirts liepen niet minder dan 238 deelnemers onder Zurich-vlag. Het waren niet alleen medewerkers van de maatschappij, maar ook vele tientallen met haar samenwerkende tussenpersonen en vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis, waarvoor net als vorig jaar geld werd ingezameld. Zurich sponsorde wederom een euro per kilometer. In totaal waren de Zurich-lopers goed voor 3.042 kilometers. Ook tijdens de dag zelf kreeg Zurich nog heel wat donaties binnen van deelnemers die zich hebben laten sponsoren door medewerkers, familieleden en vrienden; goed voor een extra bedrag van e 719. Het totale bedrag dat Zurich aan het Ronald McDonald Huis schenkt is daarmee opgelopen tot e 3.761.
Corine Roeleveld en Herman Kraamwinkel van Zurich overhandigen de ‘kilometerscheque’ aan Frits Nieboer van het Ronald McDonald Huis.
ING hoofdsponsor Amsterdam Marathon
Als opvolger van Delta Lloyd zal bankverzekeraar ING de komende drie jaar zijn naam verbinden aan de Amsterdam Marathon. “Met ING als hoofdsponsor is Amsterdam de komende jaren verzekerd van een marathon van topkwaliteit”, verklaarde oud-assurantieman Joop Waterreus, die voorzitter van dit evenement is. Op zondag 19 oktober wordt de 28e editie van de Amsterdam Marathon gehouden.
Ruud tracteert deelnemers aan AssuManchester op doelpunten
Vrijdagavond 21 maart stonden 114 mensen bij de bussen te trappelen om aan de AssuManchester 2003 te beginnen. Het was de tweede editie van dit evenement. Vorig jaar was het een heel leuk weekeinde, met als enig smetje dat Manchester United voor hun ogen op eigen veld verloor van het laag geklasseerde Middlesbrough.
Hoe anders zou het er ditmaal aan toegaan op het fameuze Old Trafford. Manchester United won niet alleen van Fulham (met 3-0): alle doelpunten werden gemaakt door landgenoot Ruud van Nistelrooij.
Na een enerverend verblijf in en rondom het heiligdom van de voetbalclub en het slijten van de laatste ponden in de megastore werd de terugreis aangevangen. Deze eindigde op maandagochtend om 2.30 uur in Den Haag. Volgens Ron Snellen, organisator en expert bij Hettema + Disselkoen, volgt er zeer waarschijnlijk een AssuManchester 2004!
Een deel van de AssuManchester-gangers koestert de AM-vlag.
‘Bronzen Loeki’ voor reclame Delta Lloyd
In de jaarlijkse STER-slag om de bij het publiek meest populaire tv-reclame heeft de verzekeringsbranche het 2001-goud van Centraal Beheer (‘Rio’) niet kunnen prolongeren.
Na het voetballertje van Calvé die bondscoach Dick Advocaat in de maling neemt en de Sjors van Cup-a-soup (“nu even niet!!!”) pakte Delta Lloyd het brons. Zij kreeg dit voor haar spot ‘Zero Tolerance’ waarin de lilliputter van de Mobiele Eenheid het op zijn pony in zijn eentje opneemt tegen een stel relschoppers.
De sullige Franse politieagent die voorop gaat in de achtervolging op bankrovers bracht Centraal Beheer de vierde plaats. NN’s bakker Van Lunteren viel buiten de prijzen, bijna net zo verrassend als de lege handen van Heineken met skihuttopper ‘Rudi’, bekend van de uitroep ‘Biertje!’
De meest favoriete verzekeringsreclame in 2002 volgens de STER-kiezers was een spot van Delta Lloyd.
Amsterdams Assurantie Voetbaltoernooi op 19 mei
De Sportcommissie van de Amsterdamsche Beurs Club organiseert op maandag 19 mei wederom een voetbaltoernooi. Vorig jaar namen 25 bedrijventeams deel aan dit toernooi. De succesvolle opzet van voorgaande jaren wordt dit jaar herhaald. Er wordt gespeeld met sixes (zes spelers per team) op een half veld. Het toernooi vangt aan om 16.00 uur en vindt plaats op de velden van voetbalvereniging AFC aan de Boelelaan in Amsterdam.
De inschrijving staat open voor verzekeraars, het intermediair en taxatie- en expertisebureaus. De kosten voor inschrijving bedragen e 230 per team. Informatie omtrent de inschrijving kan uitsluitend worden aangevraagd per e-mail (w.westerhof@troostwijk.com) of per fax: 020-666.66.68. VIJFDE KOLOM Verzekerings- concerns maken van marathon een estafette.

Reageer op dit artikel