nieuws

Spaarbeleg biedt pensioencomfort

Archief

PensioenComfort is de naam van het nieuwe product van Spaarbeleg. De aanvullende pensioenverzekering is beleggingsgebonden.

De premies – minimaal e 50 en maximaal e 1.000 per maand – worden belegd in het Aegon Comfort Europe Fund, dat belegt in Europese beursgenoteerde bedrijven. De looptijd van de verzekering is minimaal tien jaar. De uitkeringen kunnen tussen het 55e en 70e levensjaar ingaan. Standaard geeft Spaarbeleg een garantie op de netto-inleg. Daartoe moet wel 7,84% van de premie worden ingeleverd aan kosten. Het is mogelijk om van de garantie af te zien.
PensioenComfort gaat voor het intermediair gepaard met een rekeninstrument. Daarmee kan berekend worden welke premies fiscaal het beste in aanmerking kunnen komen voor box 1 en welke voor box 3.

Reageer op dit artikel