nieuws

Spaarbeleg (Aegon) wacht rechtszaak over SprintPlan

Archief

De Vereniging Consument & Geldzaken zegt Spaarbeleg (Aegon) voor de rechter te gaan dagen. De vereniging verwijt Spaarbeleg bij de verkoop van het aandelenleaseproduct SprintPlan, tussen 1996 en 2002, misleiding van klanten en overtreding van vele wettelijke bepalingen.

De vereniging somt op: “Zo werkte Spaarbeleg met tussenpersonen die niet waren ingeschreven in het register van de Wet Toezicht Effectenverkeer en verrichtten tussenpersonen advieswerkzaamheden die alleen zijn voorbehouden aan vergunninghoudende effectenkantoren. Zelf beschikte Spaarbeleg niet eens over de vereiste vergunning om (SprintPlan-)leningen te verstrekken. Verder heeft Spaarbeleg vanaf 1999 verzuimd om, zoals wettelijk was voorgeschreven, een risicoprofiel op te stellen voor klanten”.
De Vereniging Consument & Geldzaken heeft drie maanden lang tevergeefs geprobeerd tot een schikking te komen met Spaarbeleg en moederbedrijf Aegon. Zij zegt nu naar de rechter te stappen. Om de kosten van de procedure te beperken, vraagt de vereniging aan de tienduizenden houders van het SprintPlan zich aan te melden tegen betaling van het ‘afgeronde’ bedrag van e 19,95. Meer informatie is verkrijgbaar op de speciale internetsite met de ludieke naam www.spaarbelegering.nl.

Reageer op dit artikel