nieuws

Spaar Select terug naar zes vestigingen

Archief

Adviesketen Spaar Select sluit vanaf komende maandag zes van de twaalf vestigingen in ons land. Verder wordt het aantal ondersteunende binnendienst- en managementfuncties teruggebracht van 160 naar 65. De wijzigingen zijn onderdeel van een nieuwe reorganisatie die de kosten verder moet terugdringen.

De zes verdwijnende kantoren zijn gevestigd in Groningen, Leeuwarden, Hengelo, Apeldoorn, Maarssenbroek en Maastricht. De overblijvende vestigingen in Zwolle, Leiden, Axel, Tilburg, Rhenen en Venlo worden omgedoopt tot regiokantoor en blijven de accountmanagers ondersteunen. De buitendienst in het noorden van het land worden nu ondersteund vanuit het regiokantoor in Zwolle. Vorig jaar werd het aantal vestigingen al teruggebracht van 32 naar twaalf. Twee maanden geleden liet commercieel directeur Eric Razenberg nog weten dat verdere reductie van het aantal kantoren niet aan de orde was.
De halvering van het aantal vestigingen is volgens Spaar Select mogelijk doordat de deskundigheid van de accountmanagers de afgelopen tijd is verbeterd. Sinds vorig jaar zijn zij ook zelf verantwoordelijk voor het maken van afspraken. “Daar hebben we goede ervaringen mee”, aldus Razenberg. Omdat nu onder meer ook via de website en direct-mail afspraken zullen worden gegenereerd, worden de vier eigen callcenters per 1 november gesloten. In plaats daarvan wordt in Tilburg een landelijke afdeling Klantenservice geopend. Verder wordt de verspreiding van het relatieblad BoB (oplage 400.000) gestaakt en vervangen door onder meer een e-mailnieuwsbrief en een interactieve website.
Verhuizing
Het aantal mensen in binnendienst en management wordt met 95 ingekrompen tot 65.Daartegenover staat een uitbreiding van de commerciële buitendienst met veertig medewerkers tot 180. Indien mogelijk krijgen werknemers van wie de baan komt te vervallen, een functie als accountmanager aangeboden. Voor 44 medewerkers is al ontslag aangevraagd.
De verhuizing van het hoofdkantoor van Breda naar het nieuwbouwpand in Etten-Leur gaat niet door. In plaats daarvan wordt het regiokantoor in Tilburg de nieuwe hoofdvestiging. Het pand in Etten-Leur, waarin tevens een opleidingscentrum zou worden gevestigd, zal nu worden verhuurd.
Het productassortiment van Spaar Select zal worden uitgebreid. Per september wordt het aantal hypotheekverstrekkers uitgebreid en er worden nieuwe beleggingsproducten op de markt gebracht. Vanaf uiterlijk 1 januari kunnen bij Spaar Select ook schadeverzekeringen worden gesloten.
Het blad BoB is van de baan.

Reageer op dit artikel