nieuws

Spaar Select laat dochters één voor één omvallen

Archief

Kort na elkaar zijn elf dochterbedrijven van Spaar Select failliet verklaard. De faillissementen hebben betrekking op bv’s die al geruime tijd niet meer actief waren.

Eind vorig jaar werd het faillissement uitgesproken over het bedrijf Findi in Maarssenbroek en Telecall in Eindhoven. Daaraan zijn de afgelopen maand de faillissementen toegevoegd van bv’s genaamd Findi in Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Maastricht en Roermond. Daarnaast zijn Alcampo in Enschede en Telecall in Almelo, Groningen en Heerlen failliet verklaard.
Alle bedrijven waren voorheen actief onder de naam Spaar Select, maar hebben vorig jaar een naamswijziging ondergaan. De bv’s zijn eerder gesloten vestigingen van de adviesketen, die zelf de faillissementen heeft aangevraagd. “Van alle bv’s die niet meer actief zijn en waarin schulden zitten die we niet kunnen voldoen, vragen we het faillissement aan”, liet financieel directeur Hubert Baardemans weten aan BN/De Stem. De naamswijzigingen zijn in oktober vorig jaar – uiteindelijk tevergeefs – doorgevoerd om te voorkomen dat de faillissementen met Spaar Select in verband werden gebracht.
Onder de Spaar Select-holding vallen nu nog twintig Findi-bv’s en één Telecall-bv, in Rotterdam. Verder kent de lijst nog namen als EB&SS Holding, Belonje & Speelman Holding, Van Gemert Beheer, Lagarde-Van Gemert en Select Beheer Eindhoven, alle gevestigd te Tilburg.
Spaar Select is in ons land actief met zes regiokantoren: in Axel, Leiden, Rhenen, Tilburg, Venlo en Zwolle.

Reageer op dit artikel