nieuws

Spaanderman vertrokken bij Hypotheekshop

Archief

Directeur Wil Spaanderman is vertrokken bij De Hypotheekshop. Volgens het bestuur van de organisatie heeft een extern bureau geadviseerd de directie terug te brengen tot één persoon.

Spaanderman (54) werd in juni 1992 benoemd tot (eerste) directeur van de adviesketen en vormde sinds 1997 samen met Niek Nusmeijer de directie. Opheldering over de reden van zijn vertrek wil hij niet geven: “Het is op dit moment niet verstandig om vanuit mijn positie te reageren”. Voor zijn komst bij De Hypotheekshop was Spaanderman werkzaam bij Westland-Utrecht, de Peeters Adviesgroep en De Hypothekers Associatie.
Het vertrek van Spaanderman is volgens een persbericht van de organisatie een van de wijzigingen die worden doorgevoerd in het kader van een reorganisatie. De adviesketen heeft een extern organisatiebureau in de arm genomen om “te adviseren over verdere professionalisering van de organisatie”. Een van de adviezen was het aantal directiefuncties terug te brengen tot één. Spaanderman is daarvan het slachtoffer geworden.
Het organisatiebureau heeft verder veranderingen geadviseerd in het dagelijks bestuur van de Hypotheekshop Franchise Vereniging. Een betrokkene verklaart: “Er worden nu wat tactische wijzigingen doorgevoerd. De lieden van het eerste uur gaan plaatsmaken voor nieuwe mensen. De aanzet voor deze veranderingen is gegeven door het bestuur van de Stichting Administratiekantoor De Hypotheekshop. Het bestuur moest nu eenmaal een keuze maken voor één directeur en die is gevallen op Niek Nusmeijer.”
Niek Nusmeijer (staand) en Wil Spaanderman hier nog samen aan het roer van De Hypotheekshop.

Reageer op dit artikel