nieuws

Sonnevelds nieuwe franchise- formule: Plan + Financiën

Archief

De Amstelveense assurantieman en productontwikkelaar Ad Sonneveld heeft, onder de naam Plan + Financiën, een nieuwe franchiseformule ontwikkeld. Het gaat om een joint-venture-achtige structuur, die de betrokkenheid van de franchisenemers moet stimuleren.

De formule voorziet per franchisenemer in de oprichting van een besloten vennootschap, waarin de betrokken adviseur 70% van de aandelen heeft en de overige 30% in handen is van Plan en Financiën. De franchisenemers delen voor 100% mee in de bonus van huismerkproducten. Bij de overige producten wordt 50% van de bonus verdeeld onder de franchisenemers. Verder wordt gesteld, dat succesvolle ondernemers aandelen in de holdingmaatschappij kunnen verwerven.
Geschiedenis
Ad Sonneveld (42) trad in 1984 bij Concordia (nu Reaal) in dienst. Een van zijn eerste investeringen was de aanschaf van een hypermoderne personal computer. “In die tijd ben ik begonnen met het ontwikkelen van eenvoudige programmatuur waardoor ik snel en efficiënt offertes kon maken met mooie grafieken. Destijds was dat nog heel ongebruikelijk en collega’s vonden het behoorlijk vreemd. In deze periode is mijn interesse in productontwikkeling begonnen.”
In 1991 heeft Sonneveld zich ingekocht in een assurantiebedrijf (Bohnenn en Van Santen) in Amstelveen. Na een sterke groei is hij in 1996 uitgetreden als vennoot. Hij wilde meer tijd bezig zijn met productontwikkeling en met het optimaliseren van interne processen. Sonneveld stichtte ‘QV Enterprises’ op te richten. Resultaten waren onder meer een nieuw hypotheekproduct, ‘Het Overwaarde Hypotheekplan’, en de adviessoftware Excalibur.
“Excalibur is een integraal acceptatie- en adviessysteem dat tevens gebruikt kan worden voor financiële planning. Het systeem legt een koppeling tussen externe systemen van diverse verzekeraars en banken, waardoor risico-, spaar-, hypotheek- en beleggingsproducten en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in één integraal advies kunnen worden voorgelegd aan de klant. Binnen 24 uur kan de klant beschikken over een offerte.”
Niet alleen op het gebied van software is Plan + Financiën actief. Sinds 1 mei 2002 heeft de onderneming een hypotheekvolmacht van de MNF Bank. De hypotheekproducten worden aangeboden onder de merknaam QV Hypotheken.
Ad Sonneveld

Reageer op dit artikel