nieuws

Solide jaar voor Rabobank

Archief

Een verslechterde conjunctuur ten spijt zegt de Rabobank Groep een “solide jaar” achter de rug te hebben.

In zijn nieuwjaarspeech tot alle medewerkers in Eindhoven en Utrecht verwees hoofddirectievoorzitter Hans Smits daarbij naar de verwachte nettowinststijging van 8% ten opzichte van 2000, de groei van de verzekeringspremies en van spaargelden met 12%, en de toename van de particuliere en zakelijke kredietverlening met 11%.
Ondanks deze solide resultaten laat de economische teruggang van 2001 de Rabobank niet geheel onberoerd, aldus Smits. “Om in termen van de wielerploeg te blijven: we zullen moeten demarreren met tegenwind.” Hij kondigde een scherpe budgetdiscipline aan om dit jaar dezelfde resultaten te kunnen behalen. “Daarbij is inkrimping van het aantal arbeidsplaatsen onvermijdelijk, zowel bij de aangesloten banken als bij Rabobank Nederland.”
Het nieuwe jaar zet Rabobank in op het uitbouwen van marktaandeel, met name in (woning)hypotheken. Via het nieuwe intermediairbedrijf Obvion zal de verkoop van hypotheken een extra impuls krijgen, aldus Smits.

Reageer op dit artikel