nieuws

SNS Reaal Invest wordt opgeheven

Archief

De activiteiten van SNS Reaal Invest worden afgebouwd. SNS Reaal heeft het meerderheidsbelang in zijn leasebedrijf SNS Automotive en zijn financieringsmaatschappij PrimeLine al verkocht. De overige activiteiten, waaronder het deelnemen in assurantiekantoren, worden ondergebracht bij Hooge Huys dan wel het bankbedrijf.

Volgens Van den Bos zal Hooge Huys geen actief participatiebeleid (meer) voeren. “We hebben op dit moment tien deelnemingen, waarvan één meerderheidsbelang. De overige participaties belopen 20 tot 25%. Behoudens defensieve participaties gaan we het aantal deelnemingen zeker niet uitbreiden. Dat past niet in onze strategie.” De participaties leverden SNS Reaal vorig jaar een provisie van e 5 (5) mln op.
SNS Reaal Invest boekte vorig jaar e 113 (93) mln aan opbrengsten en een nettowinst van e 46 (20) mln, een stijging van bijna 81%. Dit werd veroorzaakt door de boekwinst op de verkoop van het 60%-belang in SNS Automotive en PrimeLine Services.

Reageer op dit artikel