nieuws

SNS Bank promoot Ideaalrente

Archief

SNS Bank heeft een nieuwe hypotheekrentevariant in de markt gezet: de SNS Ideaalrente. Bij deze rentevorm wordt een relatief lage rente gekoppeld aan het dempen van renteschommelingen.

Het renteproduct is al enige tijd geleden ontwikkeld en wordt ook al zeker een jaar op de renteoverzichten vermeld. Toch brengt SNS Bank de Ideaalrente nu pas actief onder de aandacht. “Het product is ontwikkeld rond de introductie van de Plafondrente in 2002”, zegt SNS Bank. Die Plafondrente bestaat overigens ook al sinds 1998. “Soms heb je wel goede ideeën, maar duurt het even voordat je ze in de markt introduceert.” Desondanks hebben al enkele hypotheekklanten de Ideaalrente gesloten. “Het is nu een gunstige tijd om het product te introduceren, omdat mensen nu meer behoefte hebben aan zekerheid.”
De SNS Ideaalrente wordt eenmalig gesloten voor de hele looptijd. Het rentepercentage wordt jaarlijks berekend over een gemiddelde van vijf jaar. Het aanvangstarief is een gemiddelde van de op dat moment geldende 1-, 2-, 3-, 4- en 5-jaarstarieven. “We voeren zelf geen 2- en 4-jaarstarieven, maar kunnen die wel inkopen”, verklaart SNS Bank.
Een jaar na het sluiten van de Ideaalrente wordt de 1-jaarsrente vervangen door de actuele 5-jaarsrente (het Ideaalrente-tarief van dat moment). Na de eerste vier jaren wordt steeds het percentage berekend door het gemiddelde te nemen van de 5-jaarstarieven van de afgelopen vier jaar en het Ideaalrente-tarief van dat moment (het actuele 5-jaarstarief).
Nieuwe klanten krijgen tot 1 mei een rentekorting van 1% op het aanvangstarief van 4,6%.

Reageer op dit artikel