nieuws

Snelle scheiding tussen Reinerie en Rendement

Archief

Anderhalf jaar na hun fusie gaan Reinerie en Rendement Adviesgroep weer uit elkaar. Concentratie op kernactiviteiten (makelaardij respectievelijk financiële dienstverlening) wordt als reden genoemd.

Rob Moes en John Reinerie, eigenaren van de makelaardij met vier vestigingen rond de stad Utrecht, hebben de Rendement-aandelen verkocht aan Marcel van den Berg (31). Hij is al eigenaar van Okhuijsen & VandenBergh in Strijen, tevens handelend als Het Vermogenshuys.
Amev heeft zich als aandeelhouder teruggetrokken. De verzekeraar bezat een minderheidsbelang van 30% in de fusiecombinatie, maar is nu alleen nog als financier betrokken bij de Rendement Adviesgroep. Van den Bergh wil dat deze franchiseorganisatie – met achttien personeelsleden op het hoofdkantoor in IJsselstein en landelijk verspreid negentien vestigingen – zich concentreert op particulieren en het midden- en kleinbedrijf (mkb). Het productaanbod moet breed zijn: hypotheken, verzekeringen, vermogensbeheer en financieringen. Voor vermogende particulieren en zakelijke relaties wordt het label Het Vermogenshuys gebruikt.
In de verkoop zit ook volmachtbedrijf Clamber Assuradeuren begrepen, evenals het (tele)marketingbureau Financieel Service Bureau (20 medewerkers). Clamber heeft volmachten van Amev, London, Elvia, DAS Rechtsbijstand en Monuta.
Reinerie
De vier Reinerie-vestigingen – in Nieuwegein, IJsselstein, Utrecht en Houten – blijven franchisenemer van Rendement Adviesgroep. Volgens directeur Rob Moes is de overname van Rendement niet goed uitgepakt. “Als Reinerie hebben we hypotheken enige tijd onder de franchisenaam Huis & Hypotheek verzorgd. Vanwege de omvang namen we dat in eigen beheer en zijn we een volmacht Schade gestart. Zo kwamen we in aanraking met Rendement Adviesgroep en van het een is het ander gekomen. Maar in de praktijk bleek franchising toch een eigen business. We willen ons daarom weer concentreren op makelaardij.”
Bij Reinerie werken ongeveer 25 mensen. Directielid Herbert Surewaard (41) heeft, net als Amev, zijn aandelen in Reinerie verkocht.

Reageer op dit artikel