nieuws

Sitenaam financielebijsluiter.nl voor de neus van AFM weggekaapt

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de meest voor de hand liggende domeinnaam voor een specifieke site over de Financiële Bijsluiter niet kunnen claimen. Het Eindhovense ICT-bureau Bofemm Consultancy liet de domeinnaam financielebijsluiter.nl op 26 november 2001 registreren, enkele weken voordat AFM dat wilde doen.

Wie eind juni op genoemde site kwam, kreeg direct de mededeling te zien dat de officiële website van de Autoriteit Financiële Markten te vinden is op www.definancielebijsluiter.nl. Desgewenst kon men direct naar die officiële website doorklikken.
Op de site van Bofemm werd gesteld, dat deze “onafhankelijke informatie geeft over samenstelling van financiële producten als aanvulling op financiële bijsluiters die medio 2002 wettelijk verplicht worden.” Veel wijzer wordt de bezoeker niet. Voor toegang tot de site is tijdelijk een wachtwoord vereist, “totdat de site volledig operationeel is (zomer 2002)”. Voor vragen kan men mailen met info@optiesite.nl. Het antwoord op de vraag, wie achter optiesite.nl zit, is gauw gevonden: eveneens Bofemm Consultancy.
De man achter Bofemm, Eric Geldof, wekt de indruk dat hij zijn persoonlijke hobby graag wil delen met anderen. Zo heeft hij een RisicoCalculator ontwikkeld waarmee een financieel product kan worden ontleed en kan worden doorgerekend ten aanzien van de te verwachten opbrengsten en mogelijke verliesrisico’s.
AFM heeft overigens wel de domeinnaam financieelebijsluiter.nl (dus met een dubbele e) voor zichzelf laten registreren.

Reageer op dit artikel