nieuws

Site Schadehulp verzorgt voor intermediair schaderegeling

Archief

Tussenpersonen kunnen sinds kort hun schaderegeling uitbesteden via www.schadehulp.nl, een initiatief van Frank Fukking, voorheen mede-eigenaar van assurantiekantoor Rebo De Zekerheid in Doetinchem.

Schadehulp is onderdeel van Fukking Advies Management (FAM), waaronder ook de bedrijfsnaam Pensioenhulp is geregistreerd. Fukking: “Dat is alleen nog een naam, maar misschien ga ik op termijn iets doen op het gebied van pensioenadvies.”
Fukking is al anderhalf jaar bezig met Schadehulp. De site is echter twee weken geleden pas de lucht in gegaan. Particulieren en bedrijven kunnen opdracht geven tot het afhandelen van schade, waarna online de voortgang kan worden gevolgd.
Fukking mikt echter vooral op het intermediair, dat kan kiezen uit vier modules waarmee schadebehandeling kan worden uitbesteed aan Schadehulp. De tussenpersoon kan kiezen uit volledige schadeafwikkeling van 8.30 tot 17.00 uur, al dan niet inclusief 24-uurs alarmdienst en 0800-nummer, en schaderegeling op afroep. Volgens Fukking bedraagt de gemiddelde prijs per schade e 35. Op korte termijn moet de site zodanig worden aangepast dat de klant via een aparte module alle documenten kan raadplegen bij de voortgang van het dossier.
Schadehulp telt vier mensen, die tot nu toe een kleine honderd schades hebben afgehandeld. “Dat levert nu nog voor zo’n twintig uur per week werk op. Maar we verwachten dat het aantal opdrachten door onze site veel groter wordt”. De schade-administratie overnemen van verzekeraars is een stap te ver. “Dat zouden wij nooit aankunnen. En dat is ook niet onze doelgroep. Er zijn veel kleine assurantiekantoren die onze hulp kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er veel levenkantoren die – vaak tegen hun zin – ook schade zijn gaan doen. Zij hebben op dat gebied te weinig kennis in huis. Voor hen is onze dienst een uitkomst.”

Reageer op dit artikel